Dramaturgie benefičního koncertu jako animační nástroj na příkladu koncertu Světlo pro světlušku

Název práce: Dramaturgie benefičního koncertu jako animační nástroj na příkladu koncertu Světlo pro světlušku
Autor(ka) práce: Steinsdörferová, Michaela
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Tyslová, Irena
Oponenti práce: Šmíd, Ilja
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
V této bakalářské práci je řešeno téma animace v souvislosti s hudební dramaturgií. Teoretická část se věnuje výkladům s prací souvisejících pojmů – animace, dramaturgie a nezisková organizace. Prostřednictvím případové studie koncertu Světlo pro Světlušku, jež se snaží pomoct lidem se zrakovým postižením, jsou pak odhaleny jednotlivé formy animace vyskytující se ve zkoumaném projektu. Do souvislostí se v této části dává animace a hudební dramaturgie, je vysvětlena jejich spojitost a napojení celého projektu na jednotlivé druhy animace. Cílem bakalářské práce je nalézt a ukázat souvislost mezi hudební dramaturgií a animací. Případová studie veškeré druhy animace uvedené v teoretické části práce i jejich souvislost s hudební dramaturgií popisuje. Jedná se o animaci volnočasové kultury, animaci kulturního dědictví pomocí oživení kostela sv. Anny, ve kterém je koncert pořádán, a samozřejmě animaci kultury samotné. Celý tento projekt zároveň slouží jako animace sociokulturní, neboť se do společnosti jeho prostřednictvím vřazuje komunita nevidomých. Kromě čerpání z odborných zdrojů byl použit rovněž rozhovor s aktérem hudebního projektu.
Klíčová slova: animace kultury; animace kulturního dědictví; hudební dramaturgie
Název práce: Dramaturgy of music of the benefit concert as an animation tool on the example of the concert Světlo pro Světlušku
Autor(ka) práce: Steinsdörferová, Michaela
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Tyslová, Irena
Oponenti práce: Šmíd, Ilja
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor thesis deals with the topic of animation in connection with dramaturgy of music. The theoretical part describes concepts related with thesis such as animation, dramaturgy and non-profit organization. Through a case study of the concert Světlo pro Světlušku, which tries to help visually impaired people, the various forms of animation occuring in the research project are revealed. In this part, animation and dramaturgy of music are put into context, their connection and connection of the whole project to individual types of animation is explained. The aim of the thesis is to find and show a context between dramaturgy of music and animation. The case study describes all types of animation mentioned in the theoretical part of the thesis and their implementation of dramaturgy of music. It is an animation of leisure culture, an animation of cultural heritage shown in animation of the church of St. Anna, in which the concert is organized and of course the animation of the culture itself. This whole project serves as a socio-cultural animation, as a community of the visually impaired is introduced into a society through it. In addition to getting information from professional sources, an interview with the actor of the music project was also used.
Klíčová slova: cultural animation; cultural heritage animation; dramaturgy of music

Informace o studiu

Studijní program / obor: Ekonomika a management/Arts Management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra Arts managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 10. 2. 2022
Datum podání práce: 11. 5. 2022
Datum obhajoby: 7. 6. 2022
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/80204/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: