Dotace pro ekologické zemědělství a agroturistiku
Název práce: | Dotace pro ekologické zemědělství a agroturistiku |
---|---|
Autor(ka) práce: | Červenková, Eliška |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Štěpánek, Petr |
Oponenti práce: | Černý, Pavel |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Hlavním cílem bakalářské práce je porovnat a analyzovat programové období 2014–2020 a programové období 2021–2027. Na základě tohoto srovnání a analýzy je zhodnoceno, jakým směrem se vyvíjí podpora ekologického zemědělství a agroturistiky z pohledu ekologického zemědělce. V práci je obsaženo, s čím se musí ekologický zemědělec vypořádat, aby získal všechny možné dostupné podpory od státu a Evropské unie, a jaké typy podpor může získat. Jednotlivé podpory jsou vypsány a je s nimi čtenář obeznámen. Výsledky analýzy pomáhají usnadnit přístup k informacím o všech dostupných podporách pro ekologické zemědělce, o tom, jak je mohou získat a jaké další výhody mohou mít. Nakonec se porovnává minulé programové období se současným a hodnotí se, jak se podpora ekologických zemědělců v čase vyvíjela. |
Klíčová slova: | Dotace; Ekologické zemědělství; Agroturistika; Podpora |
Název práce: | Subsidies for Organic Farming and Agrotourism |
---|---|
Autor(ka) práce: | Červenková, Eliška |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Štěpánek, Petr |
Oponenti práce: | Černý, Pavel |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The main aim of the bachelor thesis is to compare and to analyze the programming periods 2014–2020 and the programming periods 2021–2027. Based on this comparison and analysis it is assessed in which direction the support of organic farming and agrotourism is developing from the perspective of the organic farmer. The bachelor thesis includes what an organic farmer must deal with to get all possible available support from the state and the European Union, and what types of support he can get. The different supports are listed, and the reader is familiarized with them. The results of the analysis help to facilitate access to information on all the support available to organic farmers, how they can obtain it and what other benefits they can have. Finally, the past programming period is compared with the current one and it is assessed how support for organic farmers has evolved over time. |
Klíčová slova: | Subsidy; Agrotourism; Support; Organic farming |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Cestovní ruch |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta mezinárodních vztahů |
Katedra: | Katedra podnikového a evropského práva |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 1. 9. 2021 |
---|---|
Datum podání práce: | 24. 6. 2022 |
Datum obhajoby: | 8. 9. 2022 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/77583/podrobnosti |