VYUŽITÍ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ PRO PODPORU A ROZVOJ SPORTOVNÍCH KLUBŮ

Název práce: Využitie sociálnych sietí pre podporu a rozvoj športových klubov
Autor(ka) práce: Mráz, Michal
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Molnár, Zdeněk
Oponenti práce: Černý, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca sa zaoberá problematikou využívania sociálnych sietí na podporu a rozvoj športových klubov v Českej republike. Cieľom práce je zanalyzovať rôzne techniky a možnosti sociálnych sietí, ktoré by viedli k podpore a zefektívneniu komunikácie vybraných klubov na sociálnych sieťach. Teoretická časť sa zaoberá rešeršou prác s podobným tematickým zameraním a predpokladanými prínosmi práce. Následne sa zameriava na najznámejšie svetové sociálne siete používané v Českej Republike a marketingové stratégie používané na sociálnych sieťach. Hlavnou náplňou práce je jej praktická časť, ktorá sa skladá z vlastného prieskumu využívania sociálnych sietí daných organizácií. Dáta pre túto časť boli získané pomocou Competitive Intelligence nástrojov pre monitoring a analýzu sociálnych sietí, ktoré budú v tejto časti tiež popísané. Na základe tohto prieskumu je na konci práce uvedený zoznam odporúčaní, ktoré boli navrhnuté pre efektívnejšie a strategickejšie vedenie spoločností na sociálnych sieťach.
Klíčová slova: sociálne siete; Facebook; Instagram; dosah; mediálna komunikácia; marketing
Název práce: Use of social networks for the support and development of sports clubs
Autor(ka) práce: Mráz, Michal
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Molnár, Zdeněk
Oponenti práce: Černý, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The diploma thesis deals with the issue of using social networks to support and develop sports clubs in the Czech Republic. The aim of the work is to analyze various techniques and possibilities of social networks, which would lead to the support and streamlining of communication of selected clubs on social networks. The theoretical part deals with a search of works with a similar thematic focus and the expected benefits of the work. Subsequently, it focuses on the world's most famous social networks used in the Czech Republic and marketing strategies used on social networks. The main content of the work is its practical part, which consists of its own survey of the use of social networks of the organizations. Data for this section were obtained using Competitive Intelligence tools for monitoring and analysis of social networks, which will also be described in this section. Based on this survey, a list of recommendations is provided at the end of the work, which were designed for more effective and strategic management of companies on social networks.
Klíčová slova: social networks; Facebook; Instagram; reach; media communication; marketing
Název práce: VYUŽITÍ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ PRO PODPORU A ROZVOJ SPORTOVNÍCH KLUBŮ
Autor(ka) práce: Mráz, Michal
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Molnár, Zdeněk
Oponenti práce: Černý, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá problematikou využívání sociálních sítí k podpoře a rozvoji sportovních klubů v České republice. Cílem práce je zanalyzovat různé techniky a možnosti sociálních sítí, které by vedly k podpoře a zefektivnění komunikace vybraných klubů na sociálních sítích. Teoretická část se zabývá rešerší prací s podobným tematickým zaměřením a předpokládanými přínosy práce. Následně se zaměřuje na nejznámější světové sociální sítě používané v České Republice a marketingové strategie používané na sociálních sítích. Hlavní náplní práce je její praktická část, která se skládá z vlastního průzkumu využívání sociálních sítí daných organizací. Data pro tuto část byla získána pomocí Competitive Intelligence nástrojů pro monitoring a analýzu sociálních sítí, které budou v této části také popsány. Na základě tohoto průzkumu je na konci práce uveden seznam doporučení, která byla navržena pro efektivnější a strategičtější vedení společností na sociálních sítích.
Klíčová slova: marketing; sociální sítě; Facebook; Instagram; dosah; mediální komunikace

Informace o studiu

Studijní program / obor: Podniková informatika
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 8. 10. 2021
Datum podání práce: 29. 6. 2022
Datum obhajoby: 6. 9. 2022
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/78230/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: