Veganství v současné české populaci
Název práce: | Veganství v současné české populaci |
---|---|
Autor(ka) práce: | Krajícová, Michaela |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Syrovátka, Oldřich |
Oponenti práce: | Kratochvíl, Jakub |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato diplomová práce se zaměřuje na fenomén veganství v současné populaci v České republice. V teoretické části je představeno veganství, a to z pohledu jeho historie nebo z důvodů, které lidi k veganství vedou. Následně je pozornost zaměřena na veganské výrobky, a to včetně veganského označení těchto výrobků. Pro lepší pochopení jsou představeny i základní marketingové pojmy, které s veganskými výrobky úzce souvisí, jako je například spotřebitelské chování zákazníka, green marketing nebo greenwashing. V druhé polovině práce je provedeno dotazníkové šetření. Následně jsou na základě získaných dat statisticky vyhodnoceny předem stanovené hypotézy. Získaná data jsou dále vyhodnocena a diskutována v kontextu provedené rešerše v teoretické části. |
Klíčová slova: | Veganské produkty; Veganství; Veganské označení; Marketing; Životní prostředí |
Název práce: | Veganism in the Czech population |
---|---|
Autor(ka) práce: | Krajícová, Michaela |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Syrovátka, Oldřich |
Oponenti práce: | Kratochvíl, Jakub |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This thesis focuses on the phenomenon of veganism in the current population in the Czech Republic. In the theoretical part, veganism is presented, from the point of view of its history or the reasons that lead people to veganism. Then attention is focused on vegan products, including the vegan labeling of these products. For a better understanding, basic marketing terms that are closely related to vegan products are also introduced, such as customer consumer behavior, green marketing or greenwashing. In the second half of the work, a questionnaire survey is carried out. Subsequently, on the basis of the obtained data, predetermined hypotheses are statistically evaluated. The obtained data are evaluated and discussed in the context of the conducted research in the theoretical part. |
Klíčová slova: | Veganism; Environment; Vegan labeling; Vegan products; Marketing |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta managementu |
Katedra: | Katedra společenských věd |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 27. 9. 2021 |
---|---|
Datum podání práce: | 23. 4. 2023 |
Datum obhajoby: | 16. 6. 2023 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/77985/podrobnosti |