Konkurenční výhoda pivovarů požadovaná vysokoškolskými studenty
Název práce: | Konkurenční výhoda pivovarů požadovaná vysokoškolskými studenty |
---|---|
Autor(ka) práce: | Korotvičková, Radka |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Tripes, Stanislav |
Oponenti práce: | Bartošová, Jitka |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Cílem této práce je pomocí kvantitativního výzkumu zjistit, co by měly pivovary udělat, aby motivovaly studenty konzumovat pivo. Výzkumnými otázkami je zjistit, jaký motiv vede studenty ke konzumaci piva, v jakém obalu studenti nejčastěji konzumují pivo a v jaké souvislosti studenti nejčastěji konzumují pivo. Metodou sběru dat je dotazníkový arch vytvořený v Google Forms. Cílovou skupinou jsou studenti ekonomicko-manažerských fakult. Aplikační část je tvořena základní analýzou, kde jsou uvedené souhrny z dotazníku. V následné analýze jsou využity parametrické testy - Chí-kvadrát, Spearmanův korelační koeficient a ANOVA. Studenti preferují točené pivo u posezení s přáteli. Hlavním motivem pro konzumaci piva je chuť. |
Klíčová slova: | motivy ke konzumaci piva; chování spotřebitelů; řemeslné pivo; konkurenční výhoda |
Název práce: | Competitive advantage of breweries required by university students |
---|---|
Autor(ka) práce: | Korotvičková, Radka |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Tripes, Stanislav |
Oponenti práce: | Bartošová, Jitka |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | The aim of this work is to find out what breweries should do to motivate students to consume beer, using quantitative research. The research questions are to find out what motive leads students to consume beer, in which packaging and in what context students consume beer most often. The data collection method is a questionnaire created in Google Forms. The targeted group are students of economics and management faculties. The application part consists of a basic analysis, where summaries from the questionnaire are given. In the subsequent analysis are used these parametric tests - Chi-square, Spearman's correlation coefficient and ANOVA. Students prefer draft beer when hanging out with friends. The main motive for drinking beer is taste. |
Klíčová slova: | consumer behavior; competitive advantage; motives for drinking beer; craft beer |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta managementu |
Katedra: | Katedra managementu |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 1. 10. 2020 |
---|---|
Datum podání práce: | 23. 4. 2023 |
Datum obhajoby: | 12. 6. 2023 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/74428/podrobnosti |