Konkurenční výhoda pivovarů požadovaná vysokoškolskými studenty

Název práce: Konkurenční výhoda pivovarů požadovaná vysokoškolskými studenty
Autor(ka) práce: Korotvičková, Radka
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Tripes, Stanislav
Oponenti práce: Bartošová, Jitka
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem této práce je pomocí kvantitativního výzkumu zjistit, co by měly pivovary udělat, aby motivovaly studenty konzumovat pivo. Výzkumnými otázkami je zjistit, jaký motiv vede studenty ke konzumaci piva, v jakém obalu studenti nejčastěji konzumují pivo a v jaké souvislosti studenti nejčastěji konzumují pivo. Metodou sběru dat je dotazníkový arch vytvořený v Google Forms. Cílovou skupinou jsou studenti ekonomicko-manažerských fakult. Aplikační část je tvořena základní analýzou, kde jsou uvedené souhrny z dotazníku. V následné analýze jsou využity parametrické testy - Chí-kvadrát, Spearmanův korelační koeficient a ANOVA. Studenti preferují točené pivo u posezení s přáteli. Hlavním motivem pro konzumaci piva je chuť.
Klíčová slova: motivy ke konzumaci piva; chování spotřebitelů; řemeslné pivo; konkurenční výhoda
Název práce: Competitive advantage of breweries required by university students
Autor(ka) práce: Korotvičková, Radka
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Tripes, Stanislav
Oponenti práce: Bartošová, Jitka
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of this work is to find out what breweries should do to motivate students to consume beer, using quantitative research. The research questions are to find out what motive leads students to consume beer, in which packaging and in what context students consume beer most often. The data collection method is a questionnaire created in Google Forms. The targeted group are students of economics and management faculties. The application part consists of a basic analysis, where summaries from the questionnaire are given. In the subsequent analysis are used these parametric tests - Chi-square, Spearman's correlation coefficient and ANOVA. Students prefer draft beer when hanging out with friends. The main motive for drinking beer is taste.
Klíčová slova: consumer behavior; competitive advantage; motives for drinking beer; craft beer

Informace o studiu

Studijní program / obor: Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta managementu
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 1. 10. 2020
Datum podání práce: 23. 4. 2023
Datum obhajoby: 12. 6. 2023
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/74428/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: