Rizika v nákladní přepravě a jejich vliv na provozní náklady: příklad Sanofi

Název práce: Rizika v nákladní přepravě a jejich vliv na provozní náklady: příklad Sanofi
Autor(ka) práce: Babák, Dominik
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Procházka, Petr
Oponenti práce: Rathouský, Bedřich
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato práce se věnuje problematice rizik, která vznikají v nákladní přepravě. Rizika jsou v práci rozebrána pro nejčastější módy přepravy jako je silniční nákladní, železniční, letecká a námořní. Cílem práce je tato rizika zanalyzovat a představit možnosti jejich následné eliminace. Dále se práce zaměřuje na komplexní rozbor nákladů vzniklých při přepravě (od nákladů za přepravu samotnou až po její pojištění). V praktické části jsou analyzovány náklady a současné podmínky přepravy léků pro ruský trh, který v poslední době výrazně zasáhly zahraniční sankce, a na který je nyní přeprava komplikovanější a dražší. Je pro-vedena analýza těchto skutečností na základě dat společnosti Sanofi, která omezeně pokračuje v distribuci léků na ruský trh, a porovnána situace před a po začátku válečného konfliktu na Ukrajině. Práce se v praktické části pokouší navrhnout řešení optimalizace těchto nákladů.
Klíčová slova: logistika; přepravní rizika; Supply Chain; provozní náklady; Sanofi; Rusko; sankce; přeprava
Název práce: Transportation Risks and their Impact on Operating Costs: Case Study of Sanofi
Autor(ka) práce: Babák, Dominik
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Procházka, Petr
Oponenti práce: Rathouský, Bedřich
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This thesis deals with the risks that arise in freight transport. The risks are discussed for the most common modes of transport, such as road freight, rail, air, and maritime. The thesis aims to analyze these risks and present the possibilities of their subsequent elimination. Furthermore, the thesis focuses on a comprehensive analysis of the costs incurred during transport (from the cost of the transport itself to its insurance). The practical part analyses the costs and current conditions of transporting medicines for the Russian market, which has recently been severely affected by foreign sanctions and where transport is now more complicated and expensive. An analysis of these facts is conducted using data from Sanofi, which continues to distribute medicines to the Russian market on a limited basis. The situation before and after the start of the war in Ukraine is compared.
Klíčová slova: logistics; transport; transportation risks; Supply Chain; operating costs; Sanofi; Russia; Ukraine; sanctions

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodního podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 11. 7. 2022
Datum podání práce: 28. 4. 2023
Datum obhajoby: 6. 6. 2023
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/81115/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: