Automatizované spracovanie odberateľských príloh pre spoločnosť ŠkoEnergo

Název práce: Automatizované spracovanie odberateľských príloh pre spoločnosť ŠkoEnergo
Autor(ka) práce: Varga, Adrián
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Svatoš, Oleg
Oponenti práce: Resl, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Práca sa zaoberá automatizáciou procesu spracovania odberateľských príloh pre spoločnosť ŠkoEnergo, s.r.o. Cieľom práce je navrhnúť a implementovať realizovateľné riešenie automatizácie definovaného procesu, ktoré bude dávať zmysel z finančného a časového hľadiska. Aby bol stanovený cieľ dosiahnuteľný, je potrebné daný proces správne definovať a analyzovať a to ako z hľadiska uskutočniteľnosti, tak aj s hľadiska zmysluplnosti. Na začiatku práce sú predstavené niektoré metodiky a techniky, ktoré sú aplikovateľné pre danú problematiku. Niektoré z nich sú následne aplikované pri hĺbkovej analýze automatizovaného procesu. Od výsledkov sa potom odráža analýza nákladov na realizáciu a to ako finančných, tak aj časových. Prvá časť práce je zakončená analýzou rizík, ktoré takéto riešenie prináša a odôvodnením vybraných nástrojov na jeho realizáciou. Všetky poznatky získané v predošlej časti sú následne využité pri vývoji riešenia automatizácie, ktoré je dôkladne otestované s pomocou zadávateľa. Výsledky testovania sú spracované a prípadné nedostatky opravené. Aby bolo možné na prípadné požiadavky a chyby reagovať aj po zakončení vývoja a testovacieho procesu, je navrhnuté a realizované riešenie automatickej spätnej väzby pomocou HTML šablóny a emailovej komunikácie. Výsledkom práce je ucelené, udržateľné a implementované riešenie automatizácie. Toto riešenie je zhodnotené z hľadiska dosiahnutia zadaných cieľov. Na záver sú porovnané skutočné úspory vyplývajúce z nasadenia riešenia do prevádzky s predpokladmi, ktoré sú definované v Business Case časti práce.
Klíčová slova: RPA; Python; HTML; automatizácia; vykazovanie; prílohy; faktúry; PDF; proces; dokumenty
Název práce: Automatizované spracovanie odberateľských príloh pre spoločnosť ŠkoEnergo
Autor(ka) práce: Varga, Adrián
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Svatoš, Oleg
Oponenti práce: Resl, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Téma této práce se zabývá automatizací zpracování zákaznických příloh pro společnost ŠkoEnergo, s.r.o. Cílem práce je navrhnout a implementovat realizovatelné řešení pro definovaný proces, to znamená, že řešení bude mít smysl s ohledem na finanční stránku projektu a časovou náročnost vývoje řešení. Pro dosažení stanoveného cíle je třeba proces řádně definovat a analyzovat a to jak z hlediska proveditelnosti, tak z hlediska smysluplnosti. Samotný začátek práce se zabývá představením několika metodik a technik, které jsou pro daný problém použitelné. Některé z nich jsou následně použity při hloubkové analýze automatizovaného procesu. Výsledky jsou pak použity jako podklad pro analýzu nákladů na implementaci, a to jak finančních, tak časových, které jsou potřeba na vývoj. Tuto část práce pak uzavírá analýza rizik, která s sebou takové řešení nese, a zdůvodnění nástrojů zvolených k jeho realizaci. Poznatky získané v předchozích částech jsou pak využity při vývoji automatizačního řešení. Po dokončení procesu vývoje je výsledné automatizační řešení důkladně otestováno za pomoci zadavatele. Výsledky procesu testování jsou zpracovány a zjištěné nedostatky jsou opraveny. Aby bylo možné reagovat na případné nedostatky a problémy po ukončení procesu vývoje a testování, je navrženo a implementováno automatizované řešení zpětné vazby s využitím šablon HTML a e-mailové komunikace. Výsledkem diplomové práce je komplexní, udržitelné a implementované automatizační řešení. Toto řešení je vyhodnoceno z hlediska dosažení stanovených cílů. Na závěr jsou porovnány skutečné úspory vyplývající z operativního nasazení řešení s předpoklady definovanými v části Business Case diplomové práce.
Klíčová slova: RPA; Python; HTML; automatizace; reporting; přílohy; faktury; PDF; proces; dokumenty
Název práce: Automated processing of customer attachments for ŠkoEnergo
Autor(ka) práce: Varga, Adrián
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Svatoš, Oleg
Oponenti práce: Resl, Jan
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The topic of this thesis deals with the automatization of processing customer attachments for the company ŠkoEnergo, s.r.o. The goal of the thesis is to design and implement a feasible solution for the defined process, meaning, that the solution will make sense regarding the financial side of the project and the development time required to implement the solution. In order to achieve the objective set, the process needs to be properly defined and analyzed, both in terms of feasibility and meaningfulness. The very beginning of the thesis deals with a presentation of a few methodologies and techniques which are applicable to the problem at hand. Some of them are subsequently applied in the in-depth analysis of the automated process. The results are then used as a basis for the analysis of the implementation costs, both financial and in terms of the time needed for the development. This part of the thesis is then concluded with an analysis of the risks that such a solution entails and a justification of the tools chosen to implement it. The knowledge gained in the previous parts is then used in the development of the automation solution. After the development process is finished, the resulting automation solution is thoroughly tested with the help of the client. The results of the testing process are processed and detected shortcomings are corrected. In order to be able to react to possible shortcomings and problems after the development and testing process is finished, an automated feedback solution is designed and implemented using HTML templating and email communication. The result of the thesis work is a comprehensive, sustainable and implemented automation solution. This solution is evaluated in terms of achieving the objectives set. Finally, the actual savings resulting from the operational deployment of the solution are compared with the assumptions defined in the Business Case part of the thesis.
Klíčová slova: Python; HTML; automation; reporting; attachments; PDF; process; documents; RPA; invoices

Informace o studiu

Studijní program / obor: Data a analytika pro business
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 9. 1. 2023
Datum podání práce: 1. 5. 2023
Datum obhajoby: 31. 5. 2023
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/84198/podrobnosti

Soubory ke stažení

Hlavní práce
Neveřejný soubor
Stáhnout
Neveřejná příloha
Neveřejný soubor
Stáhnout
    Poslední aktualizace: