Návrh a implementace webové komponenty pro vizualizaci PCB ve formátu IPC-2581 s využitím frameworku Angular

Název práce: Návrh a implementace webové komponenty pro vizualizaci PCB ve formátu IPC-2581 s využitím frameworku Angular
Autor(ka) práce: Dub, Michal
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Smutný, Zdeněk
Oponenti práce: Vojíř, Stanislav
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na návrh a implementaci webové komponenty pro vizu- alizaci plošných spojů (PCB) ve formátu IPC-2581 s využitím frameworku Angular. Cílem práce je představit návrh a implementaci webové komponenty a dílčích řešení pro využití v podnikových aplikací podniků zabývajících se výrobou plošných spojů a jejich osazováním součástkami. V práci je nejprve představena problematika výroby elektroniky, výroby desek plošných spojů, montáže součástek a výměny dat. Představen je formát IPC-2581, který je pro výměnu dat v práci použitý. Následně je provedena analýza požadavků na základě po- kynů IPC-2581, zkoumání současných řešení a rozhovorů s odborníky. Na základě analýzy požadavků je navržena architektura řešení a jsou popsána rozhraní dílčích částí řešení. Část práce zabývající se implementací navazuje na návrh řešení a popisuje důležité kroky v imple- mentaci řešení. Poslední část práce se věnuje testování a použitým metodám pro testování. Výsledkem práce je implementované řešení pro vizualizaci PCB v aplikacích s frameworkem Angular.
Klíčová slova: vizualizace PCB; formát IPC-2581; webová komponenta; framework Angular
Název práce: Design and implementation of web component for PCB visualization using Angular framework
Autor(ka) práce: Dub, Michal
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Smutný, Zdeněk
Oponenti práce: Vojíř, Stanislav
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor’s thesis focuses on the design and implementation of a web component for the visualization of printed circuit boards (PCB) in the IPC-2581 format, using the Angular framework. The aim of the work is to present the design and implementation of the web component and partial solutions for use in enterprise applications of companies involved in the production of printed circuit boards and the assembly of components. The thesis first introduces the area of electronics manufacturing, printed circuit board production, component assembly, and data exchange. The IPC-2581 format, which is used for data exchange in the work, is presented. Subsequently, a requirement analysis is conducted based on IPC- 2581 guidelines, examination of current solutions, and interviews with experts. Based on the requirement analysis, a solution architecture is proposed, and the interfaces of the partial solution components are described. The implementation part of the work follows the solution design and describes important steps in the implementation of the solution. The final part of the work is dedicated to testing and the methods used for testing. The result of the work is an implemented solution for PCB visualization in applications with the Angular framework.
Klíčová slova: format IPC-2581; PCB visualization; web component; Angular framework

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 6. 12. 2022
Datum podání práce: 8. 5. 2023
Datum obhajoby: 23. 6. 2023
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/83046/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: