Strategická analýza podniku Rudolf Jelínek a.s

Název práce: Strategická analýza podniku Rudolf Jelínek a.s
Autor(ka) práce: Vantruba, Eduard
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Smrčka, Luboš
Oponenti práce: Schönfeld, Jaroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cieľom tejto bakalárskej práce je vypracovať strategické opatrenia pre spoločnosť Rudolf Jelínek a.s. s cieľom zlepšiť jej tržný podiel na českom trhu. Hlavným kritériom pre stanovenie týchto opatrení bude strategická analýza spoločnosti, ktorá poslúži ako základný nástroj pre dosiahnutie dlhodobého podnikového úspechu. Prvá časť práce je teoretická časť práce, v ktorej sa detailne popisujú rôzne metódy a nástroje. Spomenuté metódy a nástroje sa následne použijú a detailne rozoberú v nasledujúcej časti práce a to v praktickej časti. Táto práca sa zameriava na využitie rôznych analytických nástrojov, ako sú napríklad analýzy PESTEL, Porterov model 5 síl, VRIO analýza, finančná analýza, hodnotový reťazec a portfóliová analýza, na získanie uceleného pohľadu na podnikové prostredie a vnútorné faktory skúmaného podniku. Na základe týchto analýz sa zostavuje SWOT analýza, ktorá slúži ako základ pre formuláciu konkrétnych strategických odporúčaní.
Klíčová slova: Rudolf Jelínek a.s.; SWOT; PESTEL analýza ; Strategická analýza; Porterov model piatich síl
Název práce: Strategic analysis of Rudolf Jelínek a.s
Autor(ka) práce: Vantruba, Eduard
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Smrčka, Luboš
Oponenti práce: Schönfeld, Jaroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The aim of this bachelor thesis is to develop strategic measures for the company Rudolf Jelinek a.s. in order to improve its market share on the Czech market. The main criterion for determining these measures will be a strategic analysis of the company, which will serve as a basic tool for achieving longterm corporate success. The first part of the thesis is the theoretical part of the thesis, in which various methods and tools are described in detail. The mentioned methods and tools will then be used and discussed in detail in the next part of the thesis, namely the practical part. This thesis focuses on the use of various analytical tools such as PESTEL analysis, Porter's 5 forces model, VRIO analysis, financial analysis, value chain analysis and portfolio analysis to gain a comprehensive view of the corporate environment and internal factors of the enterprise under study. Based on these analyses, a SWOT analysis is compiled, which serves as a basis for formulating specific strategic recommendations.
Klíčová slova: Strategic analysis; RUDOLF JELÍNEK a.s.; SWOT; PESTEL analysis; Porter´s five forces model
Název práce: Strategická analýza podniku Rudolf Jelínek a.s
Autor(ka) práce: Vantruba, Eduard
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Smrčka, Luboš
Oponenti práce: Schönfeld, Jaroslav
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Cílem této bakalářské práce je vypracovat strategická opatření pro Rudolf Jelínek a.s. za účelem zvýšení tržního podílu na českém trhu. Hlavním kritériem pro pro stanovení těchto opatření bude strategická analýza společnosti, která bude sloužit jako základní nástroj pro dosažení dlouhodobého úspěchu společnosti. První částí práce je teoretická část. práce, ve které jsou podrobně popsány jednotlivé metody a nástroje. Zmíněné metody a nástroje jsou následně použity a podrobně rozebrány v další části práce, a to v části praktické. Tato práce se zaměřuje na využití různých analytických nástrojů, jako jsou např. PESTEL, Porterův model 5 sil, analýza VRIO, finanční analýza, hodnotový řetězec a analýza ekonomických a sociálních vazeb. portfoliová analýza, k získání uceleného pohledu na podnikové prostředí a vnitřní zkoumaného podniku. Na základě těchto analýz je sestavena SWOT analýza, která slouží jako základ pro formulaci konkrétních strategických doporučení.
Klíčová slova: Strategická analýza; RUDOLF JELÍNEK a.s.; Porterův model pěti sil; SWOT; PESTEL analýza

Informace o studiu

Studijní program / obor: Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 21. 10. 2022
Datum podání práce: 10. 5. 2023
Datum obhajoby: 12. 6. 2023
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/82464/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: