Analýza efektívnosti tímovej práce pre spoločnosť

Název práce: Analýza efektívnosti tímovej práce v spoločnosti
Autor(ka) práce: Mažgútová, Dominika
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Motlová, Veronika
Oponenti práce: Lorencová, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto bakalárska práca sa zaoberá analýzou efektívnosti v tímoch spoločnosti Accenture. Cieľom práce je poskytnúť a odporučiť riešenia možných problémov, v prípade zníženia motivácie, nedostatočného pracovného výkonu, neefektívnej komunikácie, ktoré ovplyvňujú efektivitu tímovej práce členov tímov Operations a Onboarding v oddelení HR. V teoretickej časti práce sa venujeme definíciám pojmov akými sú tím, komunikácia, motivácia, pracovný výkon, tímová práca, efektivita tímovej práce. Z praktickej časti následne vyplývajú hlavné faktory, ktoré vplývajú na tímy, patrí tu nedostatočne finančné ohodnotenie, flexibilná pracovná doba, slovné ohodnotenie, vzťahy v tíme a pracovné prostredie. Záver práce je venovaný celkovému skonštruovaniu najdôležitejších zistení, z ktorých vyplýva, že je potrebné určiť v danom tíme jednotný cieľ, zvýšiť motiváciu členov tímu prostredníctvom lepšieho platového ohodnotenia a zo strany vedúceho tímu zmeniť štýl riadenia ľudí. Pokiaľ sa oddelenie HR v spoločnosti bude riadiť spomenutými doporučaniami môže následne zvýšiť efektivitu tímovej práce.
Klíčová slova: tím; tímová efektivita; motivácia; pracovný výkon; komunikácia
Název práce: Analýza efektívnosti tímovej práce pre spoločnosť
Autor(ka) práce: Mažgútová, Dominika
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Motlová, Veronika
Oponenti práce: Lorencová, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou efektivity v týmech společnosti Accenture. Cílem práce je poskytnout a doporučit řešení možných problémů, v případě snížené motivace, špatného pracovního výkonu, neefektivní komunikace, které ovlivňují efektivitu týmové práce členů týmů Operations a Onboarding v oddělení lidských zdrojů. V teoretické části práce se zabýváme vymezením pojmů, jako je tým, komunikace, motivace, pracovní výkon, týmová práce, efektivita týmové práce. V praktické části jsou pak uvedeny hlavní faktory, které ovlivňují týmy, patří mezi ně nedostatečné finanční ohodnocení, pružná pracovní doba, slovní odměna, vztahy v týmu a pracovní prostředí. Závěr práce je věnován celkové konstrukci nejdůležitějších zjištění, ze kterých vyplývá, že je potřeba stanovit jednotný cíl v daném týmu, zvýšit motivaci členů týmu lepším odměňováním a ze strany vedoucího týmu změnit styl vedení lidí. Pokud se personální oddělení ve firmě bude řídit výše uvedenými doporučeními, může následně zvýšit efektivitu týmové práce.
Klíčová slova: tým; pracovní výkon; komunikace; efektivita týmu; motivace
Název práce: Analysis of the effectiveness of teamwork in the company
Autor(ka) práce: Mažgútová, Dominika
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Motlová, Veronika
Oponenti práce: Lorencová, Hana
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This bachelor thesis deals with the analysis of effectiveness in Accenture teams. The aim of the thesis is to provide and recommend solutions to possible problems, in the case of reduced motivation, poor work performance, ineffective communication, which affect the effectiveness of teamwork of the members of the Operations and Onboarding teams in the HR department. In the theoretical part of the thesis we discuss the definitions of terms such as team, communication, motivation, work performance, teamwork, teamwork effectiveness. The practical part then shows the main factors that affect teams, these include lack of financial reward, flexible working hours, verbal reward, team relationships and work environment. The conclusion of the thesis is devoted to the overall construction of the most important findings, which show that there is a need to establish a unified goal in the team, to increase the motivation of team members through better remuneration, and from the team leader to change the people management style. If the HR department in the company follows the above mentioned recommendations it can consequently increase the effectiveness of teamwork.
Klíčová slova: team effectiveness; motivation; work performance; communication; team

Informace o studiu

Studijní program / obor: Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra manažerské psychologie a sociologie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 1. 7. 2022
Datum podání práce: 12. 5. 2023
Datum obhajoby: 31. 5. 2023
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/81094/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: