Flexibilní formy zaměstnání jako nástroj work-life balance

Název práce: Flexibilné formy zamestnania ako nástroj work-life balance
Autor(ka) práce: Haverová, Veronika
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca skúma flexibilné formy zamestnania a ich vplyv na work-life balance. Hlavným cieľom práce je posúdenie využívania flexibilných foriem práce a ich vplyvu na dosahovanie rovnováhy medzi pracovným a osobným životom zamestnancov vo vybranej organizácií, vrátane zhodnotenia súčasného stavu úrovne work-life balance. Prínos práce spočíva vo formulácií a návrhu opatrení vedúcich k zlepšeniu stávajúcej úrovne work-life balance v organizácií. V rámci teoretickej časti sú definované kľúčové pojmy a koncepcie súvisiace s danou problematikou. Praktická časť práce obsahuje predstavenie spoločnosti, deskripciu súčasného stavu podpory work-life balance v organizácií a analýzu a vyhodnotenie výsledkov dotazníkového šetrenia. Na základe syntézy poznatkov získaných z literárnej rešerše a výsledkov empirického výskumu sú v závere práce zodpovedané výskumné otázky a formulované odporučenia na zlepšenie stávajúcej úrovne work-life balance zamestnancov vo vybranej spoločnosti.
Klíčová slova: Work-life balance; zlaďovanie osobného a pracovného života; flexibilné formy zamestnania
Název práce: Flexibilní formy zaměstnání jako nástroj work-life balance
Autor(ka) práce: Haverová, Veronika
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce se zabývá flexibilními formami zaměstnání a jejich vlivem na work-life balance. Hlavním cílem práce je posoudit využívání flexibilních forem práce a jejich vliv na dosahování rovnováhy mezi pracovním a osobním životem zaměstnanců ve vybrané organizaci, včetně zhodnocení současného stavu úrovne work-life balance. Přínos práce spočívá ve formulaci a návrhu opatření vedoucích ke zlepšení stávající úrovně work-life balance v organizaci. V rámci teoretické části jsou vymezeny klíčové pojmy a koncepty související s danou problematikou. Praktická část práce obsahuje představení společnosti, deskripci současného stavu podpory work-life balance v organizaci a analýzu a vyhodnocení výsledků dotazníkového šetření. Na základě syntézy poznatků získaných z literární rešerše a výsledků empirického šetření jsou v závěru práce zodpovězeny výzkumné otázky a jsou formulována doporučení pro zlepšení současné úrovně work-life balance zaměstnanců ve vybrané společnosti.
Klíčová slova: Work-life balance; slaďování osobního a pracovního života; flexibilní formy zaměstnání
Název práce: Flexible forms of employment as a tool for work-life balance
Autor(ka) práce: Haverová, Veronika
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Palíšková, Marcela
Oponenti práce: Stříteský, Marek
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The master thesis examines flexible forms of employment and their impact on work-life balance. The main goal of the thesis is to assess the use of flexible forms of work and their impact on achieving work-life balance in a selected organization. The thesis's contribution consists of the suggestion of measures leading to the improvement of the organization's current work-life balance level. The theoretical part defines key terms and concepts related to the topic. The practical part of the thesis includes an introduction of the company, a description of the organization's current state of work-life balance, and an analysis of the questionnaire survey results. Based on the synthesis of the findings obtained from the literature review and the results of the empirical research, the thesis concludes by proposing recommendations for improving the current level of work-life balance of employees in the selected company.
Klíčová slova: Work-life balance; flexible forms of employment; reconciliation of personal and professional life

Informace o studiu

Studijní program / obor: Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra personalistiky

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 11. 1. 2023
Datum podání práce: 14. 5. 2023
Datum obhajoby: 8. 6. 2023
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/83308/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: