Posouzení finančního zdraví a návrh vhodných fundraisingových metod v prostředí fundací

Název práce: Posouzení finančního zdraví a návrh vhodných fundraisingových metod v prostředí fundací
Autor(ka) práce: Procházka, Vojtěch
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Machek, Ondřej
Oponenti práce: Kocůrek, Vojtěch
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
V České republice roste vliv neziskového sektoru a společně s tím roste i zájem organizace do tohoto sektoru spadající podrobněji analyzovat. Tato bakalářská práce zkoumá nestátní neziskovou organizaci Nadační fond Emil. V první části jsou definovány teoretické poznatky a metody ke zkoumané problematice. Druhá část práce je věnována samotnému výzkumu autora, který je rozdělen do tří hlavních částí: analýzy vnějšího okolí pomocí podrobné analýzy PESTLE, analýzy vnitřního prostředí formou posouzení finančního zdraví (využity jsou modely BAMF 2007 a KAMF) a syntézy závěrů z provedených analýz do podoby SWOT analýzy, v rámci které jsou prezentována jednotlivá doporučení pro budoucí vývoj organizace. Finanční zdraví bylo zkoumáno za roky 2017-2021. Čerpána byla jak sekundární data, tak i data z nestrukturovaných rozhovorů s členy managementu organizace. V závěru jsou popsány i další možné směry budoucího výzkumu.
Klíčová slova: Neziskový sektor; analýza PESTLE; modely BAMF 2007 a KAMF; analýza SWOT
Název práce: Assessment of financial health and suggestion of appropriate fundraising methods in a foundation environment
Autor(ka) práce: Procházka, Vojtěch
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Machek, Ondřej
Oponenti práce: Kocůrek, Vojtěch
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
In the Czech Republic, the influence of the non-profit sector is growing, and along with it, the interest in more detailed analysis of organisations belonging to this sector is also growing. This bachelor thesis examines the non-governmental organisation Emil Endowment Fund. The first part defines the theoretical background and methods to the researched issue. The second part of the thesis is devoted to the author's research itself, which is divided into three main parts: analysis of the external environment using a detailed PESTLE analysis, analysis of the internal environment in the form of a financial health assessment (BAMF 2007 and KAMF models are used) and synthesis of the conclusions from the conducted analyses into the form of a SWOT analysis, within which individual recommendations for the future development of the organisation are presented. Financial health was examined for the years 2017-2021. Both secondary data and data from unstructured interviews with members of the organisation's management were used. Finally, possible directions for future research are described.
Klíčová slova: BAMF 2007 and KAMF models; SWOT analysis; Non-profit sector; PESTLE analysis

Informace o studiu

Studijní program / obor: Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 11. 2. 2022
Datum podání práce: 15. 5. 2023
Datum obhajoby: 5. 6. 2023
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/79678/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: