Práca v reklamnej agentúre z pohľadu stresu a jeho vnímaný vplyv na duševnú pohodu zamestnancov

Název práce: Práca v reklamnej agentúre z pohľadu stresu a jeho vnímaný vplyv na duševnú pohodu zamestnancov
Autor(ka) práce: Hospodárová, Anna
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Šilerová, Lenka
Oponenti práce: Jarošová, Eva
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práca skúma stres v prostredí marketingových agentúr. Účelom tejto práce bolo identifikovať stresory, s ktorými sa zamestnanci v tomto odvetví potýkajú a navrhnúť opatrenia, ktoré by mohli jeho dopady redukovať. V rámci praktickej časti bol zvolený kvalitatívny výskum, pre ktorý bola vybraná konkrétna marketingová agentúra. Formou pološtruktúrovaných rozhovorov sa do výskumu zapojilo deväť respondentov. Výsledkom výskumu je zoznam siedmych hlavných oblastí stresorov. Doplňujúce otázky zistené stresory obohatili o informácie ohľadom ich prejavov a využívaných stratégií pre ich zvládanie. Tieto poznatky nám pomohli navrhnúť opatrenia na redukciu stresu v konkrétnej marketingovej agentúre. Návrhy slúžia k zlepšeniu pohody zamestnancov a k zmierneniu negatívnych dopadov stresu.
Klíčová slova: Stres; chronický stres; stresory; marketingová agentúra
Název práce: Práca v reklamnej agentúre z pohľadu stresu a jeho vnímaný vplyv na duševnú pohodu zamestnancov
Autor(ka) práce: Hospodárová, Anna
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Šilerová, Lenka
Oponenti práce: Jarošová, Eva
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Diplomová práce zkoumá stres v prostředí marketingových agentur. Účelem této práce bylo identifikovat stresory, s nimiž se zaměstnanci v tomto odvětví potýkají a navrhnout opatření, která by mohla jeho dopady redukovat. V rámci praktické části byl zvolen kvalitativní výzkum, pro který byla vybrána konkrétní marketingová agentura. Formou polostrukturovaných rozhovorů se do výzkumu zapojilo devět respondentů. Výsledkem výzkumu je seznam sedmi hlavních oblastí stresorů. Doplňující otázky zjištěné stresory obohatily o informace ohledně jejich projevů a využívaných strategií pro jejich zvládání. Tyto poznatky nám pomohly navrhnout opatření k redukci stresu v konkrétní marketingové agentuře. Návrhy slouží ke zlepšení pohody zaměstnanců a ke zmírnění negativních dopadů stresu.
Klíčová slova: chronický stres; stresory; marketingová agentura; Stres
Název práce: Working in an advertising agency from the point of view of stress and its perceived impact on employees' mental well-being
Autor(ka) práce: Hospodárová, Anna
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Šilerová, Lenka
Oponenti práce: Jarošová, Eva
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The diploma thesis examines stress within the context of marketing agencies. The purpose of this study was to identify the stressors experienced by employees in this industry and to propose measures that could mitigate their impact. As part of the empirical phase of the research, qualitative research methodology was employed, wherein a particular marketing agency was selected as the focal point. A total of nine respondents participated in the research in the form of semi-structured interviews. The results of this research indicate a list of seven primary areas of stressors. Complementary questions enriched the identified stressors by gathering information about their manifestations and the strategies utilized to manage them. These findings helped us propose measures to reduce stress within a specific marketing agency. The proposals aim to enhance employee well-being and mitigate the adverse effects of stress.
Klíčová slova: chronic stress; Stress; marketing agency; stressors

Informace o studiu

Studijní program / obor: Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra manažerské psychologie a sociologie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 29. 1. 2022
Datum podání práce: 15. 5. 2023
Datum obhajoby: 7. 6. 2023
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/79515/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: