Připravované změny Zákona o účetnictví a jeho harmonizace s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví IFRS

Název práce: Připravované změny Zákona o účetnictví a jeho harmonizace s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví IFRS
Autor(ka) práce: Drul, Yuliya
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Dvořáková, Dana
Oponenti práce: Vácha, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce představuje očekávané změny v účetních právních předpisech v České republice, které má přinést nový zákon o účetnictví. Představení je doplněno o komparaci navrhovaných změn se stávající legislativou. Hlavním cílem bakalářské práce je seznámit čtenáře s nejvýznamnějšími předpokládanými změnami v zákoně, předvést aspekty, které budou přebírané z Mezinárodních standardu účetního výkaznictví IFRS a provést komparaci s těmito standardy.
Klíčová slova: koncepční rámec; Mezinárodní standardy účetního výkaznictví IFRS,; české účetní předpisy; Zákon o účetnictví; účetnictví
Název práce: Proposed changes to the Accounting Act and its harmonization with International Financial Reporting Standards (IFRS)
Autor(ka) práce: Drul, Yuliya
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Dvořáková, Dana
Oponenti práce: Vácha, Petr
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This bachelor's thesis presents the anticipated changes in accounting regulations in the Czech Republic, which are expected to be introduced through a new Accounting Act. The presentation is supplemented by a comparison of the proposed changes with the current legislation. The main aim of the bachelor's thesis is to familiarize readers with the most significant anticipated changes in the law, highlight aspects that will be adopted from the International Financial Reporting Standards (IFRS), and compare them with these standards.
Klíčová slova: Conceptual Framework; Czech Accounting Regulations; Accounting; Accounting Act; International Financial Reporting Standards (IFRS)

Informace o studiu

Studijní program / obor: Účetnictví a finanční řízení podniku
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra finančního účetnictví a auditingu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 5. 12. 2022
Datum podání práce: 23. 5. 2023
Datum obhajoby: 6. 6. 2023
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/83016/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: