Návrh a implementace aplikace pro podporu řízení IT týmů

Název práce: Návrh a implementácia aplikácie pre podporu riadenia IT tímov
Autor(ka) práce: Hamráková, Sandra
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Karkošková, Soňa
Oponenti práce: Maryška, Miloš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
V projektovom manažmente, je pre úspech projektu alokácia ľudských zdrojov kritická. Hlav- ným prínosom tejto práce je návrh a implementácia aplikácie pre podporou riadenia ľudských zdrojov, ktorá poskytuje predovšetkým funkcionality rezervácie rolí a alokácie ľudských zdro- jov na vytvorenú rezerváciu. Toto riešenie vyrieši problém komunikácie žiadateľov a schvaľova- teľov dopytu, tímovú spoluprácú či riadenie zdrojov. V prvom rade je vypracovaný prieskum existujúcich softvérových riešení pre podporu riadenia projektu a analýza aktuálnej situácie, ktorá je kľúčová k následnému vypracovaniu požiadaviek na aplikáciu. Ďalej prebehne vytvo- renie návrhu aplikácie a jeho implementácia v technológiách Java Spring Boot a Vue.js. Pri vývoji tejto aplikácie sme postupovali podľa metodiky MMSP. Po implementácií nasleduje testovania s reálnymi užívateľmi, ktorý poskytli spätnú väzbu. Práca disponuje aj porovnaním komerčných nástrojov s implementovanou aplikáciou. Na základe tohto porovania a spätnej väzby z testovania boli vypracované návrhy na rozšírenie aplikácie, ktoré sú sučasťou práce.
Klíčová slova: riadenie zdrojov; tímové riadenie; projektové riadenie; MMSP; vývoj softvéru
Název práce: Design and implementation of an application to support the management of IT teams
Autor(ka) práce: Hamráková, Sandra
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Karkošková, Soňa
Oponenti práce: Maryška, Miloš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
In project management, human resource allocation is critical to project success. The main contribution of this thesis is the design and implementation of a human resource management support application, which mainly provides the functionalities of role reservation and human resource allocation to the created reservation. This solution will solve the problem of communication between applicants and demand approvers, team collaboration or resource management. First of all, a survey of existing software solutions for project management support and an analysis of the current situation is performed, which is key to the subsequent development of the application requirements. Next, the development of the application design and its implementation in Java Spring Boot and Vue.js technologies will take place. We have followed the MMSP methodology in the development of this application. The implementation is followed by testing with real users who provided feedback. The thesis also has a compa- rison of commercial tools with the implemented application. Based on this comparison and the feedback from the testing, suggestions for extending the application have been made and are part of the thesis.
Klíčová slova: resource management; team management; project management; MMSP; software development
Název práce: Návrh a implementace aplikace pro podporu řízení IT týmů
Autor(ka) práce: Hamráková, Sandra
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Karkošková, Soňa
Oponenti práce: Maryška, Miloš
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
V projektovém managementu, je pro úspěch projektu alokace lidských zdrojů kritická. Hlavním přínosem této práce je návrh a implementace aplikace pro podporou řízení lidských zdrojů, která poskytuje především funkcionality rezervace rolí a alokace lidských zdrojů na vytvořenou rezervaci. Toto řešení vyřeší problém komunikace žadatelů a schvalovatelů poptávky, týmovou spolupráci či řízení zdrojů. V první řadě je vypracován průzkum stávajících softwarových řešení pro podporu řízení projektu a analýza aktuální situace, která je klíčová k následnému vypracování požadavků na aplikaci. Dále proběhne vytvoření návrhu aplikace a jeho implementace v technologiích Java Spring Boot a Vue.js. Při vývoji této aplikace jsme postupovali podle metodiky MMSP. Po implementaci následuje testování s reálnými uživateli, kteří poskytli zpětnou vazbu. Práce disponuje také porovnáním komerčních nástrojů s implementovanou aplikací. Na základě tohoto porování a zpětné vazby z testování byly vypracovány návrhy na rozšíření aplikace, které jsou součástí práce.
Klíčová slova: řízení zdrojů; týmové řízení; projektové řízení; MMSP; vývoj softwaru

Informace o studiu

Studijní program / obor: Informační systémy a technologie/Vývoj informačních systémů
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 27. 10. 2022
Datum podání práce: 29. 6. 2023
Datum obhajoby: 5. 10. 2023
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/82541/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: