Národní speciality jako součást dobrého jména země - Španělsko

Název práce: Národní speciality jako součást dobrého jména země - Španělsko
Autor(ka) práce: Silbrníková, Adéla
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Peterková, Jana
Oponenti práce: Dubský, Zbyněk
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Španělsko je kulturně bohatou zemí, která ke své propagaci mimo jiné využívá i gastronomii. Tato bakalářská práce se zabývá způsoby propagace dobrého jména země v souvislosti s národními specialitami a uvádí konkrétní příklady pokrmů, zejména poté jamónu. Jamón je symbolem španělské kuchyně a po generace se předává autentický způsob produkce, aby byla vysoká kvalita stále zachována. Cílem práce je vymezit, jaké brandingové aktivity používá Španělsko k propagaci dobré pověsti země.
Klíčová slova: jamón; kulinární diplomacie; gastrodiplomacie; nation branding
Název práce: National specialities as part of a nation branding - Spain
Autor(ka) práce: Silbrníková, Adéla
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Peterková, Jana
Oponenti práce: Dubský, Zbyněk
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Spain is a culturally rich country that uses gastronomy, among other things, to promote itself. This bachelor's thesis looks at ways of promoting the country's reputation in relation to national specialities and gives specific examples of dishes, particularly jamón. Jamón is a symbol of Spanish cuisine and for generations an authentic production method has been passed down to ensure that the high quality is always maintained. The aim of this thesis is to identify the branding activities used by Spain to promote the country's reputation.
Klíčová slova: culinary diplomacy; gastrodiplomacy; Spain; nation branding

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní studia - diplomacie
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodních studií a diplomacie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 28. 4. 2021
Datum podání práce: 30. 6. 2023
Datum obhajoby: 28. 8. 2023
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/76900/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: