Startupový ekosystém Chile

Název práce: Startupový ekosystém Chile
Autor(ka) práce: Grácová, Kristína
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Hnát, Pavel
Oponenti práce: Kohut, Dominik
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto bakalárska práca sa zaoberá témou startupového ekosystému v Chile. Práca poskytuje ucelený prehľad o charakteristikách chilského startupového prostredia, prístupe štátu k podpore startupov a príležitostiach pre rôzne skupiny so zameraním na príležitostí pre ženy. Prvá kapitola sa venuje obecnému konceptu startupov a startupového ekosystému. V druhej časti je popísaný chilský startupový ekosystém, jeho aktéri, silné a slabé stránky, príležitosti a obmedzenia. Záverečná kapitola je vyhodnotenie hĺbkových rozhovorov s relevantnými ľuďmi pohybujúcimi sa v prostredí chilských startupov. Práca je založená na analýze dostupných zdrojov a hĺbkových rozhovorov s predstaviteľmi chilského startupového ekosystému. Výsledkom práce je prehľad o chilskom startupovom prostredí a jeho výzvach, ktorý môže byť užitočný pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o podnikanie v tejto oblasti.
Klíčová slova: Chile; startupový ekosystém; Latinská Amerika; podnikateľské prostredie; Startup
Název práce: Startupový ekosystém Chile
Autor(ka) práce: Grácová, Kristína
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Hnát, Pavel
Oponenti práce: Kohut, Dominik
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zabývá tématem startupového ekosystému v Chile. Práce poskytuje komplexní přehled o charakteristikách chilského startupového prostředí, přístupu státu k podpoře startupů a příležitostech pro různé skupiny s zaměřením na příležitosti pro ženy. První kapitola se věnuje obecnému konceptu startupů a startupového ekosystému. Ve druhé části je popsán chilský startupový ekosystém, jeho aktéři, silné a slabé stránky, příležitosti a omezení. Závěrečná kapitola je vyhodnocení hloubkových rozhovorů s relevantními jednotlivci pohybujícími se v prostředí chilských startupů. Práce je založena na analýze dostupných zdrojů a hloubkových rozhovorů s představiteli chilského startupového ekosystému. Výsledkem práce je přehled o chilském startupovém prostředí a jeho výzvách, který může být užitečný pro všechny, kteří se zajímají o podnikání v této oblasti.
Klíčová slova: Chile; startupový ekosystém; podnikatelské prostředí; Startup; Latinská Amerika
Název práce: Chilean startup ecosystem
Autor(ka) práce: Grácová, Kristína
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Hnát, Pavel
Oponenti práce: Kohut, Dominik
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This bachelor's thesis deals with the topic of the startup ecosystem in Chile. The thesis provides a comprehensive overview of the characteristics of the Chilean startup environment, the government's approach to supporting startups, and opportunities for various groups, focusing on opportunities for women. The first chapter addresses the general concept of startups and the startup ecosystem. The second part describes the Chilean startup ecosystem, including its actors, strengths and weaknesses, opportunities, and limitations. The final chapter evaluates in-depth interviews with relevant individuals operating in the Chilean startup environment. The thesis is based on the analysis of available sources and in-depth interviews with representatives of the Chilean startup ecosystem. The result of the work is an overview of the Chilean startup environment and its challenges, which can be useful for anyone interested in entrepreneurship in this area.
Klíčová slova: startup ecosystem; entrepreneurial environment; Chile; Latin America; Startup

Informace o studiu

Studijní program / obor: Mezinárodní obchod
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra mezinárodních ekonomických vztahů

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 2. 7. 2022
Datum podání práce: 8. 12. 2023
Datum obhajoby: 10. 1. 2024
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/81009/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: