Dopady pandemie Covid-19 na provoz ubytovacích zařízení ve vybraných krajích České republiky

Název práce: Dopady pandemie Covid-19 na provoz ubytovacích zařízení ve vybraných krajích České republiky
Autor(ka) práce: Rynglová, Irena
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Janeček, Petr
Oponenti práce: Pichlík, Lukáš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se zabývá analýzou a porovnáním vlivu pandemie COVID-19 na ubytovací služby ve vybraných krajích České republiky – Praze, Středočeském, Jihočeském a Ústeckém kraji. Hlavním cílem práce je zjistit, jaké změny byly implementovány v ubytovacích zařízeních v reakci na pandemii a zhodnotit efektivitu těchto změn z hlediska bezpečnostních opatření. Metodologie práce zahrnuje literární rešerši zaměřenou na celkovou problematiku ubytovacích zařízení a krizí v cestovním ruchu se zaměřením na pandemii COVID-19. V práci je dále zahrnuta statistickou analýzu dat z Českého statistického úřadu a CzechTourism pro porovnání výkonových výsledků krajů v době před pandemii a po pandemii a kvalitativní rozhovory s vedoucími pracovníky vybraných ubytovacích zařízení, které umožnily hlubší vzhled do zvládání této krize v individuálních ubytovacích zařízení. Závěrečná komparativní analýza poskytuje přehled o tom, jaké faktory přispěly k lepšímu či horšímu zvládání této mimořádné situace v jednotlivých krajích a nabízí návrhy pro zlepšení odolnosti ubytovacích zařízení v budoucnu. Celkově práce přináší komplexní pohled na dopady pandemie COVID-19 na ubytovací sektor v České republice a zdůrazňuje význam efektivní přípravy a adaptace na podobné krizové situace v budoucnosti.
Klíčová slova: Cestovní ruch; Pandemie Covid-19; Pohostinství
Název práce: Impacts of the COVID-19 pandemic on the operations of accommodation facilities in selected regions of the Czech Republic
Autor(ka) práce: Rynglová, Irena
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Janeček, Petr
Oponenti práce: Pichlík, Lukáš
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This diploma thesis focuses on the analysis and comparison of the impact of the COVID-19 pandemic on accommodation facilities in selected regions of the Czech Republic - Prague, Central Bohemia, South Bohemia, and Ústí nad Labem region. The main objective is to determine what changes were implemented in accommodation facilities in response to the pandemic and to evaluate the effectiveness of these changes. The methodology of the work includes a literature review focused on the overall issues of accommodation facilities and crises in tourism, with a focus on the COVID-19 pandemic. The thesis also includes a statistical analysis of data from the Czech Statistical Office and CzechTourism to compare the performance results of the regions before and after the pandemic. The thesis includes also qualitative interviews with the managers of selected accommodation facilities, which provided deeper insights into handling this crisis at individual facilities. The final comparative analysis provides an overview of the factors that contributed to better management of this extraordinary situation in the various regions and offers suggestions for improving the resistance of accommodation facilities in the future. Overall, the work provides a comprehensive view of the impacts of the COVID-19 pandemic on the accommodation sector in the Czech Republic and emphasizes the importance of effective preparation and adaptation to similar crises in the future.
Klíčová slova: Tourism; Covid-19 pandemic; Hospitality

Informace o studiu

Studijní program / obor: Cestovní ruch
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta mezinárodních vztahů
Katedra: Katedra cestovního ruchu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 12. 2. 2023
Datum podání práce: 25. 4. 2024
Datum obhajoby: 2024

Soubory ke stažení

Soubory budou k dispozici až po obhajobě práce.

    Poslední aktualizace: