Možnosti hodnocení nabídek pro cloudová řešení SaaS

Název práce: Možnosti hodnocení nabídek pro cloudová řešení SaaS
Autor(ka) práce: Bukovjanová, Aneta
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Svatá, Vlasta
Oponenti práce: Vondrová, Iva
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Diplomová práce „Možnosti hodnocení nabídek pro cloudová řešení SaaS“ se zabývá možnostmi hodnocení nabídek cloudových SaaS. Hlavním cílem diplomové práce je definovat a popsat různé možnosti hodnocení s následným zaměřením na hodnocení pomocí oblastí s využitím Saatyho metody. Práce má také dílčí cíle. Prvním dílčím cílem je charakteristika cloudového řešení. Dalším dílčím cílem je představení vybraných poskytovatelů softwaru jako služby nebo definování a popsání různých možností hodnocení nabídek cloudových SaaS. Následujícím dílčím cílem je vyjmenování a popsání vybraných oblastí pro hodnocení nabídky. S tímto cílem se pojí ještě dva dílčí cíle, kdy nejdříve je provedena analýza vlivu velikosti podniku na nabídky cloudových řešení a dalším cílem je pak následné ověření na případové studii. První kapitola této práce obsahuje rešerši zdrojů, které se zaobírají podobným tématem. Ve druhé kapitole je popsáno téma cloud computing se zaměřením na software jako služba (SaaS). V další kapitole jsou představeny různé společnosti, které se zabývají poskytováním softwaru jako služby. Ve čtvrté kapitole jsou představeny různé možnosti hodnocení nabídek, kdy v páté kapitole je rozpracována jedna možnost hodnocení. V další kapitole je pak provedena analýza vlivu velikosti podniku na hodnocení a v poslední kapitole je ověřeno navrženého hodnocení na případové studii.
Klíčová slova: Cloud computing; hodnocení nabídky; hodnocení pomocí oblastí; možnosti hodnocení; Saatyho metoda; Software jako služba (SaaS)
Název práce: Proposals assessment options for cloud SaaS solutions’
Autor(ka) práce: Bukovjanová, Aneta
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Svatá, Vlasta
Oponenti práce: Vondrová, Iva
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The thesis ‘Proposals assessment options for cloud SaaS solutions’ deals with the options for evaluating cloud SaaS offerings. The main objective of the thesis is to define and describe the different evaluation options with a subsequent focus on domain-based evaluation using the Saaty method. The thesis also has sub-objectives. The first sub-objective is the characterization of the cloud solution. Another sub-objective is to introduce selected software as a service providers or to define and describe different evaluation options for cloud SaaS offerings. The next sub-objective is to list and describe the selected areas for evaluating the offering. Two further sub-objectives are related to this sub-objective, where first an analysis of the impact of company size on cloud offerings is conducted and then a subsequent validation with a case study. The first chapter of this thesis contains a search of sources that deal with a similar topic. In the second chapter, the topic of cloud computing is described with a focus on software as a service (SaaS). In the next chapter, different companies that are involved in providing software as a service are introduced. In the fourth chapter, different options for evaluating the offerings are presented, with one evaluation option being elaborated in the fifth chapter. The next chapter then analyses the effect of company size on the evaluation and the last chapter verifies the proposed evaluation using a case study.
Klíčová slova: Assesment by areas; assesment options; cloud computing; offer assesment; Saaty's method; Software as a Service (SaaS)

Informace o studiu

Studijní program / obor: Podniková informatika
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra systémové analýzy

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 23. 12. 2022
Datum podání práce: 25. 4. 2024
Datum obhajoby: 2024

Soubory ke stažení

Soubory budou k dispozici až po obhajobě práce.

    Poslední aktualizace: