Doporučovací systém pro optimalizaci obsahu textových dokumentů

Název práce: Doporučovací systém pro optimalizaci obsahu textových dokumentů
Autor(ka) práce: Černý, Milan
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Kliegr, Tomáš
Oponenti práce: Vojíř, Stanislav
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tato diplomová práce se zaměřuje na vývoj doporučovacího systému pro optimalizaci obsahu textových dokumentů. Cílem práce je vyvinout webovou aplikaci, která umožní uživatelům snadno nahrazovat slova ve svých dokumentech. Webová aplikace, která je založena na principu tezauru, umožní uživatelům vložit svůj text a vybrat slova, která chtějí nahradit. Využitím umělé inteligence bude následně analyzován celý kontext textu a budou navrženy nejvhodnější alternativy k nahrazení vybraných slov. Práce popisuje kompletní proces vytvoření webové aplikace, její kontejnerizace (dockerizace) a následné nasazení na webový server, včetně teoretického popisu každé části. Výsledkem bude funkční doporučovací systém pro optimalizaci obsahu textových dokumentů, který bude přístupný z internetu a umožní uživatelům efektivně nahrazovat slova.
Klíčová slova: tezaurus; API; umělá inteligence; docker; webová aplikace; deployment; vývoj aplikace; django
Název práce: Recommender system for optimizing the content of text documents
Autor(ka) práce: Černý, Milan
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Kliegr, Tomáš
Oponenti práce: Vojíř, Stanislav
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
This Master’s Thesis is focusing on developing a recommender system for optimizing the content of text documents. The main goal of this thesis is to develop a web application, which allows users to easily replace words in their documents. The application, which is based on a thesaurus, will allow users to input their text and choose the words they want to replace. The entire text will then be analyzed for context using artificial intelligence and the most suitable words will be suggested. This thesis documents the entire end-to-end process of creating a web application, dockerizing it and deploying it on a web server. It also includes the theoretical base for each of these steps. The outcome will be a working recommender system for optimizing the content of text documents, which will be accessible from the internet and allow users to effectively replace words.
Klíčová slova: web application; thesaurus; API; deployment; application development; django; artificial intelligence; docker

Informace o studiu

Studijní program / obor: Informační management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačního a znalostního inženýrství

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 6. 3. 2023
Datum podání práce: 29. 4. 2024
Datum obhajoby: 27. 5. 2024
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/84079/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: