Optimalizácia a zlepšenie procesu testovania v spoločnosti Twisto

Název práce: Optimalizácia a zlepšenie procesu testovania v spoločnosti Twisto
Autor(ka) práce: Le, Erik
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Bruckner, Tomáš
Oponenti práce: Beleščák, Jakub
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto bakalárska práca sa zameriava na problematiku optimalizácie a zlepšenia procesu testovania v spoločnosti Twisto. Snahou je dosiahnuť efektívnejšie a spoľahlivejšie testovacie postupy. Práca sa venuje analýze súčasného stavu manuálnych testovacích procesov v spoločnosti. Na základe tejto analýzy sú navrhnuté a implementované konkrétne zmeny, ktoré majú za cieľ zvýšiť efektivitu a kvalitu testovacieho procesu. Výskum sa zameriava na identifikáciu nedostatkov v existujúcich testovacích procesoch, analyzuje ich príčiny spolu s ich výskytom a navrhuje inovatívne riešenia na ich odstránenie. Ďalej sa venuje implementácii týchto riešení a hodnotí ich vplyv na výsledky testovacích procesov. V ohľad sa berie aj potrebné zabezpečenie a možnosť rozšírenia pomocou automatizácie. Tieto výsledky slúžia ako základ pre zlepšenie efektívnosti testovania v spoločnosti Twisto a zároveň slúžia ako inšpirácia pre ďalšie organizácie, ktoré sa stretávajú s podobnými problémami v oblasti vývoja softvéru.
Klíčová slova: manuálne testovacie procesy; automatizované testovacie procesy; software
Název práce: Optimalizácia a zlepšenie procesu testovania v spoločnosti Twisto
Autor(ka) práce: Le, Erik
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Bruckner, Tomáš
Oponenti práce: Beleščák, Jakub
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku optimalizace a zlepšení procesu testování ve společnosti Twisto. Cílem je dosáhnout efektivnějších a spolehlivějších testovacích postupů. Práce analyzuje současný stav procesů manuálního testování ve společnosti. Na základě této analýzy jsou navrženy a realizovány konkrétní změny, které mají zvýšit efektivitu a kvalitu procesu testování. Výzkum se zaměřuje na identifikaci nedostatků ve stávajících testovacích procesech, analyzuje jejich příčiny spolu s jejich výskytem a navrhuje inovativní řešení k jejich odstranění. Dále se zabývá implementací těchto řešení a hodnotí jejich dopad na výsledky testovacích procesů. Zohledněna je též potřebná bezpečnost a možnost rozšíření pomocí automatizace. Tyto výsledky slouží jako podklad pro zvýšení efektivity testování ve společnosti Twisto a zároveň jako inspirace pro další organizace, které se potýkají s podobnými problémy při vývoji softwaru.
Klíčová slova: procesy manuálního testování; automatizované procesy testování; software
Název práce: Optimising and improving the testing process at Twisto
Autor(ka) práce: Le, Erik
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Bruckner, Tomáš
Oponenti práce: Beleščák, Jakub
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This bachelor thesis focuses on the issue of optimizing and improving the testing processes at Twisto. The aim is to achieve more efficient and reliable testing procedures. The thesis analyses the current state of manual testing processes in the company. Based on this analysis, specific changes are proposed and implemented to improve the efficiency and quality of the testing processes. The research focuses on the identification of deficiencies in the existing testing processes, analyses their causes along with their occurrences, and proposes innovative solutions to eliminate them. It further discusses the implementation of these solutions and evaluates their impact on the results of the testing processes. The necessary security and the possibility of extensibility through automatization are also taken into account. These results serve as a basis for improving testing efficiency in Twisto and also serve as inspiration for other organizations facing similar problems in software development.
Klíčová slova: manual testing processes; automated testing processes; software

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačních technologií

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 5. 12. 2023
Datum podání práce: 3. 5. 2024
Datum obhajoby: 11. 6. 2024
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/86791/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: