Multiplatformní mobilní aplikace pro sledování a sdílení tréninkových plánů s herními prvky

Název práce: Multiplatformní mobilní aplikace pro sledování a sdílení tréninkových plánů s herními prvky
Autor(ka) práce: Kudrlička, Jan
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Nguyen, Viet Bach
Oponenti práce: Sklenák, Vilém
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
S rostoucím zájmem o zdravý životní styl a technologický pokrok v oblasti mobilních aplikací, se ukazuje, že spojení fitness aktivit s herními prvky a sociální interakcí může výrazně zvýšit motivaci uživatelů a jejich zapojení. Tato bakalářská práce se zaměřuje na návrh a implementaci mobilní fitness aplikace, která integruje herní prvky a podporuje sociální interakci mezi uživateli. Aplikace je navržena, aby byla kompatibilní s platformami Android a iOS a nabízela uživatelům funkce pro vytváření, zaznamenávání a sdílení tréninkových plánů, stejně jako pro sledování aktivit ostatních. Vývoj je realizován s pomocí platformy Expo a frameworků React Native a Flask. Práce je opřená o agilní metodiku MMSP, kde jsou používány iterativní přístupy pro efektivní vývoj. Aplikace využívá MongoDB pro správu dat a Cloudinary pro obsluhu multimédií, zatímco bezpečnost je zajištěna technologiemi JSON Web Token a Bcrypt. Projekt zahrnuje opakované testování a sběr zpětné vazby. Výstupem je funkční aplikace publikovaná na Apple App Store a připravená na uvedení na Google Play.
Klíčová slova: multiplatformní vývoj; React Native; Expo; fitness aplikace; Flask; herní prvky; mobilní aplikace; MongoDB
Název práce: Multiplatform mobile app for tracking and sharing training plans with game elements
Autor(ka) práce: Kudrlička, Jan
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Nguyen, Viet Bach
Oponenti práce: Sklenák, Vilém
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
With the growing interest in healthy lifestyles and technological advances in mobile apps, it appears that combining fitness activities with gaming elements and social interaction can significantly increase user motivation and engagement. This bachelor thesis focuses on the design and implementation of a mobile fitness application that integrates gaming elements and promotes social interaction among users. The app is designed to be compatible with Android and iOS platforms and offer users features for creating, recording and sharing workout plans as well as tracking the activities of others. Development is done using the Expo platform and the React Native and Flask frameworks. The work is based on the agile MMSP methodology, where iterative approaches are used for efficient development. The application uses MongoDB for data management and Cloudinary for multimedia handling, while security is provided by JSON Web Token and Bcrypt technologies. The project includes iterative testing and feedback collection. The output is a working app published on the Apple App Store and ready for release on Google Play.
Klíčová slova: Expo; game elements; mobile apps; MongoDB; multiplatform development; React Native; fitness apps; Flask

Informace o studiu

Studijní program / obor: Aplikovaná informatika
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta informatiky a statistiky
Katedra: Katedra informačního a znalostního inženýrství

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 9. 10. 2023
Datum podání práce: 5. 5. 2024
Datum obhajoby: 17. 6. 2024
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/85884/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: