Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh finanční strategie podniku společnosti CRS Marketing s.r.o

Název práce: Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh finanční strategie podniku společnosti CRS Marketing s.r.o
Autor(ka) práce: Hrušková, Gabriela
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Štamfestová, Petra
Oponenti práce: Kuděj, Michal
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Cílem práce je zhodnotit ekonomický vývoj a navrhnout finanční strategii obchodní společnosti CRS Marketing, s.r.o. na základě využití nástrojů finanční analýzy. První část práce tvoří teoretický základ, ve kterém jsou popsány zdroje dat a jednotlivé metody, na kterých je finanční analýza postavena. Druhá část práce obsahuje již samotnou analýzu, která se skládá ze strukturální a trendové analýzy rozvahy a výkazu zisků a ztrát, analýzy pracovního kapitálu a analýzy finanční výkonnosti podniku. Do vyhodnocení finanční výkonosti je zahrnuta analýza poměrových ukazatelů, výpočet ekonomického zisku a rozklad Du Pont. V závěru práce jsou shrnuty silné a slabé stránky spolu s vysvětlením příčin těchto slabých stránek. V návaznosti na slabé stránky jsou zde následně navržena doporučení k vylepšení finanční strategie. Z výsledků finanční analýzy vyplývá, že je firma finančně stabilní a poměrně rentabilní, problémem je ale její nízká aktivita.
Klíčová slova: Zadluženost; Aktivita; Pracovní kapitál; EVA; Finanční analýza; Rentabilita; Likvidita
Název práce: Evaluation of the economic development and proposal of the financial strategy of the company CRS Marketing, s.r.o
Autor(ka) práce: Hrušková, Gabriela
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Štamfestová, Petra
Oponenti práce: Kuděj, Michal
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The aim of the thesis is to evaluate the economic development and to propose a financial strategy of the business company CRS Marketing, s.r.o. based on the use of financial analysis tools. The first part of the thesis consists of the theoretical basis, in which the sources of data and the methods on which financial analysis is based are described. The second part of the thesis contains the analysis itself, which consists of structural and trend analysis of the balance sheet and income statement, working capital analysis and analysis of the financial performance of the company. The financial performance evaluation includes ratio analysis, economic profit calculation and Du Pont analysis. The paper concludes with a summary of strengths and weaknesses along with an explanation of the causes of these weaknesses. Following the weaknesses, recommendations are then proposed to improve the financial strategy. The results of the financial analysis show that the company is financially stable and relatively profitable, but the problem is its low activity level.
Klíčová slova: Financial analysis; Profitability; Liquidity; Activity; Indebtedness; Working capital; EVA

Informace o studiu

Studijní program / obor: Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 5. 5. 2023
Datum podání práce: 7. 5. 2024
Datum obhajoby: 2024

Soubory ke stažení

Soubory budou k dispozici až po obhajobě práce.

    Poslední aktualizace: