Snížení provozních nákladů v rodinné pekárně

Název práce: Snížení provozních nákladů v rodinné pekárně
Autor(ka) práce: Němčická, Adéla
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Svobodová, Hana
Oponenti práce: Mojžíš, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Tématem snižování provozních nákladů je provázena celá práce a zároveň se jedná o její hlavní cíl. Konkrétním podnikem, pro který byl tento cíl stanoven, je rodinná pekárna. Účelem práce je nalezení oblastí, ve kterých je možné sledovat příliš vysokou míru nákladů, dále nalézt příčiny, které k těmto nákladům přímo či nepřímo vedou a následně představit návrhy opatření pro odstranění těchto příčin vedení podniku. Výstupem práce je kromě jednotlivých návrhů pro odstranění příčin také jejich vyhodnocení po zavedení. Metody využívané k dosažení těchto cílů jsou obsahem teoretické části, která je sestavena jako literární rešerše. Konkrétními metodami zde představenými jsou metoda PDCA, Ishikawův diagram, vysvětleno je také mapování procesů. Praktická část práce přímo navazuje na teoretickou a představuje podnik samotný, stejně jako procesy aktuálně v něm probíhající. V závěru práce jsou představeny návrhy na odstranění třech nejzásadnějších příčin, z nichž dva bylo již možné aplikovat a také vyhodnotit.
Klíčová slova: pekárna; snížení nákladů; metoda PDCA; výrobní podnik; Ishikawův diagram
Název práce: Reducing of operating costs in a family bakery
Autor(ka) práce: Němčická, Adéla
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Svobodová, Hana
Oponenti práce: Mojžíš, Jan
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Reducing operating costs is the theme of the bachelor thesis and is also its main objective. The specific business for which this objective has been set is a family bakery. The purpose of the thesis is to identify areas where the costs are excessively high, find the direct or indirect causes of these costs, and then present proposals for eliminating these causes to the management of the business. In addition to individual proposals for removing the causes, the output of the work includes their evaluation after implementation. The methods used to achieve these objectives are detailed in the theoretical part, which is composed as a literature review. Specific methods presented include the PDCA method, Ishikawa diagram, and process mapping. The practical part of the work directly follows the theoretical part and introduces the business itself, as well as the processes currently ongoing there. The conclusion of the work presents proposals for eliminating the three most critical causes, two of which have already been applied and evaluated.
Klíčová slova: PDCA method; Ishikawa diagram; production company; bakery; reducing costs

Informace o studiu

Studijní program / obor: Podniková ekonomika a management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra managementu

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 20. 4. 2023
Datum podání práce: 13. 5. 2024
Datum obhajoby: 29. 5. 2024
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/84449/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: