Strategická analýza the italians wine food a.s

Název práce: Strategická analýza the italians wine food a.s
Autor(ka) práce: Petrová, Magdaléna
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Štamfestová, Petra
Oponenti práce: Jurek, Martin
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
Společnost the italians wine food a.s. se specializuje na prodej a distribuci italských výrobků a delikates od místních zemědělců a vinařů. Jelikož je zájem o italské produkty v České republice na vzestupu, je potřeba brát v potaz i narůstající konkurenci, otázka kvality zde však stále setrvává. Cílem bakalářské práce je zhodnocení postavení této společnosti, jakožto italského marketu na českém trhu v rámci nabídky ostatních italských produktů konkurenčních společností zároveň s nabídkou velkoobchodních řetězců, společně s navržením možných strategických doporučení pro the italians wine food a.s., na základě provedené strategické analýzy. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část obsahuje základní informace z oblasti strategie podniku, dále také popis jednotlivých strategických nástrojů. Nástroje strategické analýzy jsou dále aplikovány na společnost the italians wine food a.s. V oblasti vnějšího prostředí firmy je použita PESTEL analýza, analýza odvětví, analýza konkurence společně s mapou konkurenčních skupin a následný Porterův model 5 sil. V oblasti vnitřního prostředí firmy je použita identifikace vnitřních zdrojů, VRIO analýza, finanční analýza a analýza portfolia. Poznatky vnějšího a vnitřního okolí syntetizuje SWOT analýza, pomocí které jsou dále navržena doporučení pro společnost the italians wine food a.s., jež může společnost do budoucna využít a vyvarovat se tak případným rizikům.
Klíčová slova: Strategická analýza; SWOT analýza; VRIO analýza; PESTEL analýza; Porterův model 5 sil
Název práce: Strategic analysis of the company the italians wine food a.s
Autor(ka) práce: Petrová, Magdaléna
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Štamfestová, Petra
Oponenti práce: Jurek, Martin
Jazyk práce: Česky
Abstrakt:
The italians wine food a.s. specializes in the sale and distribution of Italian products and The italians wine food a.s. specializes in the sale and distribution of Italian products and delicacies from local farmers and winemakers. As interest in Italian products is on the rise in the Czech Republic, it is necessary to take into account the growing competition, but the question of quality still remains. The aim of the bachelor thesis is to evaluate the position of this company as an Italian market on the Czech market in the context of the offer of other Italian products of competing companies along with the offer of wholesale chains, together with the proposal of possible strategic recommendations for the italians wine food a.s., based on the conducted strategic analysis. The bachelor thesis is divided into theoretical and practical parts. The theoretical part contains basic information about the company's strategy, as well as a description of the different strategic tools. The tools of strategic analysis are further applied to the company the italians wine food a.s. In the area of the external environment of the company, PESTEL analysis, industry analysis, competitor analysis together with a map of competitive groups and the subsequent Porter's 5 forces model are applied. In the internal environment of the firm, internal resource identification, VRIO analysis, financial analysis and portfolio analysis are used. The knowledge of the external and internal environment is synthesized by SWOT analysis, which is further used to propose recommendations for the italians wine food a.s. that the company can use in the future to avoid potential risks.
Klíčová slova: Strategic analysis; SWOT analysis; VRIO analysis; PESTEL analysis; Porter's model of five forces

Informace o studiu

Studijní program / obor: Arts Management
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 11. 10. 2023
Datum podání práce: 14. 5. 2024
Datum obhajoby: 17. 6. 2024
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/85929/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: