Zkoumání postupů řízení štěstí v Česku: případová studie

Název práce: Exploring Happiness Management Practices in Czechia: A Case Study
Autor(ka) práce: Verma, Rupal
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Pauknerová, Daniela
Oponenti práce: Schmitt, Judith
Jazyk práce: English
Abstrakt:
This bachelor thesis intends to explore happiness management implementations within an organization in Czechia and the challenges involved. The aim is to detail the tasks and responsibilities of happiness managers, what kinds of approaches to happiness management are utilized in the industry, and what kinds of challenges arise when implementing these methods. Semi-structured interviews were conducted with a representative of a selected company implementing happiness management practices in Czechia. The qualitative data collected from this practice was analyzed, and comparisons were made using existing literature to evaluate the company’s success with the implemented practices further. Conclusions were drawn to provide the organization with recommendations based on the results for enhancing the effectiveness of its practices. Along with this, the thesis makes practical contributions to furthering the development of happiness management based on the insights derived from this case study.
Klíčová slova: Happiness management; Positive psychology; Employee well-being; Employee motivation; Personnel development
Název práce: Zkoumání postupů řízení štěstí v Česku: případová studie
Autor(ka) práce: Verma, Rupal
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Pauknerová, Daniela
Oponenti práce: Schmitt, Judith
Jazyk práce: English
Abstrakt:
Cílem této bakalářské práce je prozkoumat implementaci řízení štěstí v organizaci v České republice a problémy s tím spojené. Cílem je podrobně popsat úkoly a povinnosti happiness manažerů, jaké druhy přístupů k řízení štěstí jsou v odvětví využívány a jaké problémy při implementaci těchto metod vznikají. Polostrukturované rozhovory byly vedeny se zástupcem vybrané společnosti implementující postupy řízení štěstí v Česku. Kvalitativní data získaná z této praxe byla analyzována a byla provedena komparace s využitím existující literatury, aby bylo možné dále zhodnotit úspěšnost zavedených postupů v dané společnosti. Byly vyvozeny závěry, které na základě výsledků poskytly organizaci doporučení pro zvýšení efektivity jejích praktik. Spolu s tím práce přináší praktické příspěvky k dalšímu rozvoji řízení štěstí na základě poznatků získaných z této případové studie.
Klíčová slova: Řízení štěstí; Pozitivní psychologie; Pohoda zaměstnanců; Motivace zaměstnanců; Rozvoj zaměstnanců

Informace o studiu

Studijní program / obor: Bachelor of Business Administration
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra manažerské psychologie a sociologie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 8. 2. 2024
Datum podání práce: 15. 5. 2024
Datum obhajoby: 2024

Soubory ke stažení

Soubory budou k dispozici až po obhajobě práce.

    Poslední aktualizace: