Nové vymezení skladování potravin pro budoucnost: Všestranný přístup k inovaci a škálovatelnosti obchodního modelu společnosti Zembag
Název práce: | Redefining Food Storage for the Future: A Multifaceted Approach to Zembag's Business Model Innovation and Scalability |
---|---|
Autor(ka) práce: | Kočiš, Tomáš |
Typ práce: | Diploma thesis |
Vedoucí práce: | Špaček, Miroslav |
Oponenti práce: | Andera, Michal |
Jazyk práce: | English |
Abstrakt: | The thesis looks at the role of a business model in innovation ecosystems, the methodology of business model innovation and its frameworks and link with strategy. The goal of this thesis is to create a new business model for Terpenix s.r.o. known under their brand name Zembag, unlocking new profitability and accelerating growth and adoption. This will be achieved by a mixed research method, consisting of literature review, data collection, interviews with stakeholders and ideation. The proposed business model will be validated by interview with the company’s founder and based on financial calculations. The thesis concludes with the presentation of the new business model and its minimum viable product and integration to facilitate a future pilot study. |
Klíčová slova: | Zembag ; Business Model Innovation; Food Storage |
Název práce: | Nové vymezení skladování potravin pro budoucnost: Všestranný přístup k inovaci a škálovatelnosti obchodního modelu společnosti Zembag |
---|---|
Autor(ka) práce: | Kočiš, Tomáš |
Typ práce: | Diplomová práce |
Vedoucí práce: | Špaček, Miroslav |
Oponenti práce: | Andera, Michal |
Jazyk práce: | English |
Abstrakt: | Práce se zabývá rolí obchodního modelu v inovačních ekosystémech, metodikou inovace obchodního modelu a jeho rámců a propojením se strategií. Cílem této diplomové práce je vytvoření nového obchodního modelu společnosti Terpenix s.r.o. známé pod svou značkou Zembag, odemknout novou ziskovost a urychlit růst. Toho bude dosaženo smíšenou výzkumnou metodou sestávající z přehledu literatury, sběru dat, rozhovorů se zainteresovanými stranami a syntézou znalostí. Navržený obchodní model bude ověřen rozhovorem se zakladatelem společnosti a na základě finančních kalkulací. Práce končí představením nového obchodního modelu a jeho minimálního životaschopného produktu a integrací pro usnadnění budoucí pilotní studie. |
Klíčová slova: | Inovace obchodního modelu ; skladování potravin; Zembag |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | International Management |
---|---|
Typ studijního programu: | Magisterský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Ing. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta podnikohospodářská |
Katedra: | Katedra podnikání |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 8. 12. 2023 |
---|---|
Datum podání práce: | 15. 5. 2024 |
Datum obhajoby: | 19. 6. 2024 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/86835/podrobnosti |