Nové vymezení skladování potravin pro budoucnost: Všestranný přístup k inovaci a škálovatelnosti obchodního modelu společnosti Zembag

Název práce: Redefining Food Storage for the Future: A Multifaceted Approach to Zembag's Business Model Innovation and Scalability
Autor(ka) práce: Kočiš, Tomáš
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Špaček, Miroslav
Oponenti práce: Andera, Michal
Jazyk práce: English
Abstrakt:
The thesis looks at the role of a business model in innovation ecosystems, the methodology of business model innovation and its frameworks and link with strategy. The goal of this thesis is to create a new business model for Terpenix s.r.o. known under their brand name Zembag, unlocking new profitability and accelerating growth and adoption. This will be achieved by a mixed research method, consisting of literature review, data collection, interviews with stakeholders and ideation. The proposed business model will be validated by interview with the company’s founder and based on financial calculations. The thesis concludes with the presentation of the new business model and its minimum viable product and integration to facilitate a future pilot study.
Klíčová slova: Zembag ; Business Model Innovation; Food Storage
Název práce: Nové vymezení skladování potravin pro budoucnost: Všestranný přístup k inovaci a škálovatelnosti obchodního modelu společnosti Zembag
Autor(ka) práce: Kočiš, Tomáš
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Špaček, Miroslav
Oponenti práce: Andera, Michal
Jazyk práce: English
Abstrakt:
Práce se zabývá rolí obchodního modelu v inovačních ekosystémech, metodikou inovace obchodního modelu a jeho rámců a propojením se strategií. Cílem této diplomové práce je vytvoření nového obchodního modelu společnosti Terpenix s.r.o. známé pod svou značkou Zembag, odemknout novou ziskovost a urychlit růst. Toho bude dosaženo smíšenou výzkumnou metodou sestávající z přehledu literatury, sběru dat, rozhovorů se zainteresovanými stranami a syntézou znalostí. Navržený obchodní model bude ověřen rozhovorem se zakladatelem společnosti a na základě finančních kalkulací. Práce končí představením nového obchodního modelu a jeho minimálního životaschopného produktu a integrací pro usnadnění budoucí pilotní studie.
Klíčová slova: Inovace obchodního modelu ; skladování potravin; Zembag

Informace o studiu

Studijní program / obor: International Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra podnikání

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 8. 12. 2023
Datum podání práce: 15. 5. 2024
Datum obhajoby: 2024

Soubory ke stažení

Soubory budou k dispozici až po obhajobě práce.

    Poslední aktualizace: