Ocenění společnosti ČD Cargo, a.s

Název práce: Ocenenie spoločnosti ČD Cargo, a.s
Autor(ka) práce: Daubner, Ján
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Štamfestová, Petra
Oponenti práce: Kopkáně, Heřman
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Táto diplomová práca sa zaoberá stanovením tržnej hodnoty spoločnosti ČD Cargo a.s. k 31.12.2022. Práca zahŕňa strategickú a finačnú analýzu spoločnosti s cieľom stanoviť kľúčove predpoklady pre finančný plán a budúci vývoj spoločnosti. Za využitia metód diskontovaného peňažného toku a tržných multiplikátorov je odhadnutá tržná hodnota. Na vykonanie týchto analýz sú využité vlastné účtovné výkazy spoločnosti a ďalšie verejne dostupné zdroje. Práca je rozdelená do štyroch častí: úvod, teoretická časť, praktická časť a záver. V teoretickej časti je definovaný účel a podstata oceňovania, vybrané nástroje a metódy strategickej a finančnej analýzy, ktoré budú aplikované na konkrétnu podnikovú entitu v praktickej časti. Výsledkom práce je kvantifikovaná hodnota spoločnosti ale aj identifikované silné a slabé stránky či komplexný pohľad na finančné zdravie podniku. Táto diplomová práca je užitočným nástrojom pre odborníkov a manažérov, ktorí sa zaujímajú o hodnotu a manažment spoločnosti ČD Cargo, a.s. na pozadí súčasného dynamického obchodného prostredia.
Klíčová slova: ocenenie spoločnosti; Tržná hodnota spoločnosti; metóda diskontovaných peňanžných tokov
Název práce: Valuation of the ČD Cargo, a.s. company
Autor(ka) práce: Daubner, Ján
Typ práce: Diploma thesis
Vedoucí práce: Štamfestová, Petra
Oponenti práce: Kopkáně, Heřman
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
This thesis deals with the determination of the market value of ČD Cargo, a.s. as of 31.12.2022. The thesis includes a strategic and financial analysis of the company in order to determine the key assumptions for the financial plan and future development of the company. Using discounted cash flow methods and market multipliers, the market value is estimated. The Company's own financial statements and other publicly available sources are used to perform these analyses. The thesis is divided into four parts: introduction, theoretical part, practical part and conclusion. The theoretical part defines the purpose and essence of valuation, selected tools and methods of strategic and financial analysis, which will be applied to a specific corporate entity in the practical part. As a result of the work, the value of the company is quantified but also the strengths and weaknesses or a comprehensive view of the financial health of the company are identified. This thesis is a useful tool for professionals and managers who are interested in the value and management of ČD Cargo, a.s. against the background of the current dynamic business environment
Klíčová slova: Market value of the company; discounted cash flow method; valuation of the company
Název práce: Ocenění společnosti ČD Cargo, a.s
Autor(ka) práce: Daubner, Ján
Typ práce: Diplomová práce
Vedoucí práce: Štamfestová, Petra
Oponenti práce: Kopkáně, Heřman
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Tato práce se zabývá stanovením tržní hodnoty společnosti ČD Cargo a.s. k 31. 12. 2022. Součástí práce je strategická a finanční analýza společnosti s cílem stanovit klíčové předpoklady pro finanční plán a budoucí vývoj společnosti. Pomocí metody diskontovaných peněžních toků a tržních multiplikátorů je odhadnuta tržní hodnota. K provedení těchto analýz jsou použity vlastní finanční výkazy společnosti a další veřejně dostupné zdroje. Práce je rozdělena do čtyř částí: úvod, teoretická část, praktická část a závěr. Teoretická část vymezuje účel a podstatu oceňování, vybrané nástroje a metody strategické a finanční analýzy, které budou v praktické části aplikovány na konkrétní podnikatelský subjekt. Výsledkem práce je kvantifikace hodnoty podniku, ale také identifikace silných a slabých stránek či komplexní pohled na finanční zdraví podniku. Práce je užitečným nástrojem pro odborníky a manažery, kteří se zajímají o hodnotu a řízení společnosti ČD Cargo, a.s. na pozadí současného dynamického podnikatelského prostředí.
Klíčová slova: Tržní hodnota společnosti; ocenění společnosti; metoda diskontovaných peněžních toků

Informace o studiu

Studijní program / obor: Management
Typ studijního programu: Magisterský studijní program
Přidělovaná hodnost: Ing.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta podnikohospodářská
Katedra: Katedra strategie

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 6. 11. 2023
Datum podání práce: 15. 5. 2024
Datum obhajoby: 13. 6. 2024
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/86506/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: