Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje 1CSC a.s

Název práce: Finančná analýza a prognóza budúceho vývoja 1CSC a. s
Autor(ka) práce: Klučka, Adrián
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Marek, Petr
Oponenti práce: Pham, Hoang Long
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Téma tejto práce je finančná analýza spoločnosti 1CSC a. s. so zameraním na obdobie 2018–2022 a prognóza budúceho vývoja pre rok 2023. Každá kapitola obsahuje najprv vysvetlenie použitých metód a následne sú tieto metódy aplikované na skúmanú spoločnosť a jej konkurenciu. Analytická časť je založená na verejne dostupných účtovných závierkach a výročných správach. V práci sú využité metódy horizontálnej a vertikálnej analýzy, ďalej pomerové ukazovatele a modely určené k predikcii finančnej tiesne. Záverečná časť obsahuje prognózu výkazu zisku a straty na rok 2023 a celkové zhodnotenie zdravia spoločnosti.
Klíčová slova: finančná analýza; prognóza budúceho vývoja; SWOT analýza; 1CSC a. s.; ROSSO STEEL, a. s.; METAL TRADE COMAX, a. s.; Otavské strojírny a. s.
Název práce: Financial analysis and forecast of future development of 1CSC a. s
Autor(ka) práce: Klučka, Adrián
Typ práce: Bachelor thesis
Vedoucí práce: Marek, Petr
Oponenti práce: Pham, Hoang Long
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
The topic of this thesis is the financial analysis of the company 1CSC a. s. with a focus on the period 2018–2022 and a forecast of future development for the year 2023. Each chapter first contains an explanation of the methods used, and then these methods are applied to the examined company and its competition. The analytical part is based on publicly available financial statements and annual reports. The work uses methods of horizontal and vertical analysis, as well as ratio indicators and models designed to predict financial distress. The final part contains a forecast of the profit and loss statement for the year 2023 and an overall assessment of the company's health.
Klíčová slova: financial analysis; forecast of future development; SWOT analysis; 1CSC a. s.; ROSSO STEEL, a. s.; METAL TRADE COMAX, a. s.; Otavské strojírny a. s.
Název práce: Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje 1CSC a.s
Autor(ka) práce: Klučka, Adrián
Typ práce: Bakalářská práce
Vedoucí práce: Marek, Petr
Oponenti práce: Pham, Hoang Long
Jazyk práce: Slovensky
Abstrakt:
Téma této práce je finanční analýza společnosti 1CSC a. s. se zaměřením na období 2018–2022 a prognóza budoucího vývoje pro rok 2023. Každá kapitola obsahuje nejprve vysvětlení použitých metod a následně jsou tyto metody aplikovány na zkoumanou společnost a její konkurenci. Analytická část je založena na veřejně dostupných účetních závěrkách a výročních zprávách. V práci jsou využity metody horizontální a vertikální analýzy, dále poměrové ukazatele a modely určené k predikci finanční tísně. Závěrečná část obsahuje prognózu výkazu zisku a ztráty na rok 2023 a celkové zhodnocení zdraví společnosti.
Klíčová slova: SWOT analýza; METAL TRADE COMAX, a. s.; Otavské strojírny a. s.; ROSSO STEEL, a. s.; prognóza budoucího vývoje; finanční analýza; 1CSC a. s.

Informace o studiu

Studijní program / obor: Účetnictví a finanční řízení podniku
Typ studijního programu: Bakalářský studijní program
Přidělovaná hodnost: Bc.
Instituce přidělující hodnost: Vysoká škola ekonomická v Praze
Fakulta: Fakulta financí a účetnictví
Katedra: Katedra financí a oceňování podniku

Informace o odevzdání a obhajobě

Datum zadání práce: 1. 7. 2023
Datum podání práce: 27. 5. 2024
Datum obhajoby: 11. 6. 2024
Identifikátor v systému InSIS: https://insis.vse.cz/zp/85011/podrobnosti

Soubory ke stažení

    Poslední aktualizace: