Analýza odvětví výroby mouky a pečiva v ČR a finanční analýza vybraných podniků z obou odvětví
Název práce: | Analýza odvětví výroby mouky a pečiva v ČR a finanční analýza vybraných podniků z obou odvětví |
---|---|
Autor(ka) práce: | Větrovec, Jan |
Typ práce: | Bakalářská práce |
Vedoucí práce: | Rýdlová, Barbora |
Oponenti práce: | Faber, Martin |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu odvětví výroby mouky a pečiva v ČR. Dále se práce zabývá finanční analýzou dvou vybraných společností, z nichž každá působí v jednom z vybraných odvětví. Jedná se o společnosti Bratři Zátkové SE a Pekařství Cais s.r.o. Cílem práce je vyhodnotit, jak vypadá podnikání na trhu výroby mouky a pečiva v ČR a zhodnotit, jakou perspektivu mají vybraná odvětví z pohledu investora. |
Klíčová slova: | pekařství; Bratři Zátkové SE; potravinářská výroba; Pekařství Cais s.r.o.; finanční analýza; strategická analýza; mlynářství |
Název práce: | Analysis of the milling and bakery industry in the Czech Republic and financial analysis of selected companies in both industries |
---|---|
Autor(ka) práce: | Větrovec, Jan |
Typ práce: | Bachelor thesis |
Vedoucí práce: | Rýdlová, Barbora |
Oponenti práce: | Faber, Martin |
Jazyk práce: | Česky |
Abstrakt: | This bachelor thesis focuses on the analysis of the milling and bakery industry in the Czech Republic. Furthermore, the thesis deals with the financial analysis of two selected companies, each of which operates in one of the selected industries. These are the companies Bratři Zátkové SE and Pekařství Cais s.r.o. The aim of the thesis is to evaluate how the business looks like on the market of flour and pastery production in the Czech Republic and to evaluate what is a perspective of the selected sectors for an investor. |
Klíčová slova: | financial analysis; strategic analysis; food production; milling; bakery; Bratři Zátkové SE; Pekařství Cais s.r.o. |
Informace o studiu
Studijní program / obor: | Účetnictví a finanční řízení podniku |
---|---|
Typ studijního programu: | Bakalářský studijní program |
Přidělovaná hodnost: | Bc. |
Instituce přidělující hodnost: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Fakulta: | Fakulta financí a účetnictví |
Katedra: | Katedra financí a oceňování podniku |
Informace o odevzdání a obhajobě
Datum zadání práce: | 9. 12. 2024 |
---|---|
Datum podání práce: | 28. 5. 2025 |
Datum obhajoby: | 12. 6. 2025 |
Identifikátor v systému InSIS: | https://insis.vse.cz/zp/90704/podrobnosti |