Delivery, implementation and post-implementation support in the multiple projects environment

Thesis title: Dodávka, implementácia a poimplementačná podpora informačného systému za súčasného behu viacerých projektov
Author: Gažmerčík, Jakub
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Bruckner, Tomáš
Opponents: Dvořáková, Dana
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Táto bakalárska práca sa zaoberá špecifikami implementácie a poimplementačnej podpory komplexných informačných systémov nasadených do prostredia s rozsiahlym spektrom činností a procesov, často riadených pomocou viacerých dielčích projektov. Analyzuje riziká vyplývajúce z tohto prostredia a rozoberá prístupy, určené pre minimalizovanie týchto špecifických rizík. Vymedzuje základné pojmy a postupy v oblasti implementácie a poimplementačnej podpory, ich súčasnú podobu a trendy, ktorých kľúčové aspekty popisuje na definovanom viacprojektovom prostredí, v závislosti na prístupe k riadeniu dielčích projektov. V závere práce sa pre vysvetlenie jednotlivých postupov a metód používa hypotetická nasimulovaný model sofistikovaného informačného systému v prostredí programu zloženého z na sebe závislých projektov.
Keywords: poimplementačná podpora; program management; implementácia
Thesis title: Dodávka, implementace a poimplementační podpora informačního systému za současného běhu více projektů
Author: Gažmerčík, Jakub
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Bruckner, Tomáš
Opponents: Dvořáková, Dana
Thesis language: Slovensky
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá specifikami implementace a poimplementační podpory komplexních informačních systémů nasazených do prostředí s rozsáhlým spektrem činností a procesů, často řízených pomocí vícerých dílčích projektů. Analyzuje rizika vyplývající z tohoto prostředí a rozebírá přístupy určené pro minimalizování těchto specifických rizik. Vymezuje základní pojmy a postupy v oblasti implementace a poimplementační podpory, jejich současnou podobu a trendy, jejichž klíčové aspekty popisuje na definovaném více projektovém prostředí, v závislosti na přístupu k řízení dílčích projektů. V závěru práce se pro vysvětlení jednotlivých postupů a metod používá hypotetický nasimulovaný model sofistikovaného informačního systému v prostředí programu složeného z na sobě závislých projektech.
Keywords: program management; poimplementační podpora; implementace
Thesis title: Delivery, implementation and post-implementation support in the multiple projects environment
Author: Gažmerčík, Jakub
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Bruckner, Tomáš
Opponents: Dvořáková, Dana
Thesis language: Slovensky
Abstract:
This project is discussing the specifications of implementation and post-implementation support of information systems used in the environment with wide range of operations and processes, often driven by multiple projects. It analyzes the risks associated to this environment and it discusses the approaches assigned to minimize these specific risks. It specifies the basic concepts and practices in the sphere of implementation and post-implementation support, their actual design and trends. It describes their key factors on predefined multiple projects environment, depending on the approach to the partial projects management. In the end, this project creates simulated hypothetic model of complex information system in the environment of the programme consisted from self dependent partial projects, in purpose to explain the best practices and methods.
Keywords: programme management; post-implementation support; implementation

Information about study

Study programme: Aplikovaná informatika/Informatika
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Informatics and Statistics
Department: Department of Information Technologies

Information on submission and defense

Date of assignment: 14. 10. 2008
Date of submission: 1. 5. 2009
Date of defense: 27. 8. 2009
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/15604/podrobnosti

Files for download

    Last update: