The Sence of national Indian gastronomy

Thesis title: Význam indické národní gastronomie
Author: Růžičková, Zlata
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Netková, Jarmila
Thesis language: Česky
Abstract:
Práce pojednává o indické gastronomii. Teoretická část představuje Indii z hlediska postavení v cestovním ruchu světa, její historii a vlivy historie na indickou gastronomii. Dále jsou představeny základní suroviny, odlišnosti ve stravování v rámci indických regionů, náboženská omezení a etiketa stolování. Praktická část zhodnocuje indickou gastronomii v Praze. Blíže je charakterizována vybraná provozovna, která je dále porovnávána s její konkurencí.
Keywords: gastronomie; Indie; cestovní ruch
Thesis title: The Sence of national Indian gastronomy
Author: Růžičková, Zlata
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Netková, Jarmila
Thesis language: Česky
Abstract:
The Thesis handle about the Indian gastronomy. The theoretical part introduceces India and it's position in the world tourism, it's history and influences of the history on the gastronomy. Next part introduces basic foodstuffs, differences between indian regions, religion restrictions and the etiquette of indian dining. The practical part evaluates Indian gastronomy in Prague. There is one chosen restaurant near specified and compared with it's competition.
Keywords: tourism; gastronomy; India

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Tourism

Information on submission and defense

Date of assignment: 11. 11. 2008
Date of submission: 5. 5. 2009
Date of defense: 5. 6. 2009
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/19156/podrobnosti

Files for download

    Last update: