The Sence of national Indian gastronomy
Thesis title: | Význam indické národní gastronomie |
---|---|
Author: | Růžičková, Zlata |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Netková, Jarmila |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Práce pojednává o indické gastronomii. Teoretická část představuje Indii z hlediska postavení v cestovním ruchu světa, její historii a vlivy historie na indickou gastronomii. Dále jsou představeny základní suroviny, odlišnosti ve stravování v rámci indických regionů, náboženská omezení a etiketa stolování. Praktická část zhodnocuje indickou gastronomii v Praze. Blíže je charakterizována vybraná provozovna, která je dále porovnávána s její konkurencí. |
Keywords: | gastronomie; Indie; cestovní ruch |
Thesis title: | The Sence of national Indian gastronomy |
---|---|
Author: | Růžičková, Zlata |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Netková, Jarmila |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The Thesis handle about the Indian gastronomy. The theoretical part introduceces India and it's position in the world tourism, it's history and influences of the history on the gastronomy. Next part introduces basic foodstuffs, differences between indian regions, religion restrictions and the etiquette of indian dining. The practical part evaluates Indian gastronomy in Prague. There is one chosen restaurant near specified and compared with it's competition. |
Keywords: | tourism; gastronomy; India |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 11. 11. 2008 |
---|---|
Date of submission: | 5. 5. 2009 |
Date of defense: | 5. 6. 2009 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/19156/podrobnosti |