The Process of Forming a Private Limited Liability Company

Thesis title: Založení a vznik společnosti s ručením omezeným
Author: Hulín, Michal
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Kalinová, Miluše
Opponents: Žák, Květoslav
Thesis language: Česky
Abstract:
Tato práce pojednává o založení a vzniku společnosti s ručením omezeným. Rád bych předeslal, že i přes řadu charakteristik a postřehů obecného rázu jsem téma zpracovával z pohledu občana české státní příslušnosti zakládající obchodní společnost (jednalo-li by se o jedince či subjekt cizí státní příslušnosti, bylo by třeba problematiku dopracovat s ohledem na příslušná specifika). V úvodu jsem se zaměřil na obecnou charakteristiku této obchodní společnosti. Návazně jsem se pokusil shrnout klady a zápory, které tato forma podnikání s sebou nese. Nezapomněl jsem ani na obchodní rejstřík, s nímž se každý, kdo se rozhodne založit (si) společnost, bezpochyby setká. Následně jsem se "pustil" do zakládání společnosti jako takové. Jaké jsou podmínky založení? Jaké kroky jsou nezbytné k založení a vzniku společnosti učinit? Na jaká úskalí můžeme narazit v průběhu tohoto procesu? Vše jsem se pro lepší názornost snažil demonstrovat na reálné nedávno založené společnosti. V závěru své práce jsem se zmínil i o alternativní možnosti založení společnosti s ručením omezeným přes externí společnosti.
Keywords: rejstříkové řízení; charakteristika s.r.o.; rejstříkové řízení; ready-made společnosti; orgány společnosti; zakladatelská listina; obchodní rejstřík; vznik společnosti s ručením omezeným; založení společnosti s ručením omezeným; společnost s ručením omezeným; spol. s r.o.; sbírka listin; s.r.o.
Thesis title: The Process of Forming a Private Limited Liability Company
Author: Hulín, Michal
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Kalinová, Miluše
Opponents: Žák, Květoslav
Thesis language: Česky
Abstract:
The purpose of this dissertation is to describe the process of forming a private limited liability company (private L.L.C. or private LLC), which is the most common form of a legal business entity. The first part focuses on the general characteristics of a private LLC and summarizes the advantages and disadvantages of this form of legal entity. Next, the Commercial Register and a description of its benefits will be introduced during the "establishing process," which also explains the necessary behaviours, conditions, documents and steps one must take and the obstacles one might encounter while establishing the company. For a clearer understanding, I will illustrate the process with an existing company and I will try to calculate its costs. Finally, I will include other possibilities of forming a private LLC using the "purchase intermediary," i.e., a third party that handles the forming of the company for the purpose of its resale.
Keywords: Ready-made Companies; Setting up a Private Limited Liability Company; Establishement of a Private Limited Liability Company; Company; Commercial Register; Register of Companies; Private L.L.C.; Private LLC; Process of Forming a Private Limited Liability Company; Private Limited Liability Company

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Podnikání a právo
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Business and European Law

Information on submission and defense

Date of assignment: 25. 11. 2008
Date of submission: 30. 6. 2009
Date of defense: 14. 5. 2009
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/16894/podrobnosti

Files for download

    Last update: