-
Thesis title: | Restaurační minipivovary a rodinné pivovary v podmínkách České republiky |
---|---|
Author: | Pojmanová, Kateřina |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Vojík, Vladimír |
Opponents: | Nožička, Břetislav |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | První část práce je věnovaná malým a středním podnikům, jsou zde obsaženy jejich definice, charakteristiky, vývoj, výhody a nevýhody spojenectví či možnosti poskytnutí různých druhů podpor pro malé a střední podniky.
Další část práce se již zaměřuje na restaurační minipivovary a rodinné pivovary v ČR. Je zde zmíněna nejen historie piva a historie minipivovarů, ale i technologie výroby piva, rozdělení pivovarů dle velikosti či trendy v tomto rozvíjejícím se oboru. Dále je zde kapitola věnovaná ekonomické stránce v konkrétním restauračním minipivovaru, kde je provedena SWOT analýza, rozebrány jednotlivé nákladové položky týkající se výroby piva, přiblížena metoda stanovení ceny v tomto podniku a poslední část upozorňuje na spotřební daň z piva.
Závěr práce je věnován vyhodnocení dotazníkového šetření, které bylo zaměřené na různé aspekty související s tímto tradičním oborem. |
Keywords: | cenová strategie; SWOT analýza; pivovary; pivo; malé a střední podniky |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Business Administration |
Department: | Department of Management |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 17. 12. 2006 |
---|---|
Date of submission: | - |
Date of defense: | 24. 1. 2007 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/4266/podrobnosti |