-

Thesis title: Restaurační minipivovary a rodinné pivovary v podmínkách České republiky
Author: Pojmanová, Kateřina
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Vojík, Vladimír
Opponents: Nožička, Břetislav
Thesis language: Česky
Abstract:
První část práce je věnovaná malým a středním podnikům, jsou zde obsaženy jejich definice, charakteristiky, vývoj, výhody a nevýhody spojenectví či možnosti poskytnutí různých druhů podpor pro malé a střední podniky. Další část práce se již zaměřuje na restaurační minipivovary a rodinné pivovary v ČR. Je zde zmíněna nejen historie piva a historie minipivovarů, ale i technologie výroby piva, rozdělení pivovarů dle velikosti či trendy v tomto rozvíjejícím se oboru. Dále je zde kapitola věnovaná ekonomické stránce v konkrétním restauračním minipivovaru, kde je provedena SWOT analýza, rozebrány jednotlivé nákladové položky týkající se výroby piva, přiblížena metoda stanovení ceny v tomto podniku a poslední část upozorňuje na spotřební daň z piva. Závěr práce je věnován vyhodnocení dotazníkového šetření, které bylo zaměřené na různé aspekty související s tímto tradičním oborem.
Keywords: cenová strategie; SWOT analýza; pivovary; pivo; malé a střední podniky

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Management

Information on submission and defense

Date of assignment: 17. 12. 2006
Date of submission: -
Date of defense: 24. 1. 2007
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/4266/podrobnosti

Files for download

    Last update: