Viral marketing on the Internet

Thesis title: Virální marketing na internetu
Author: Štverák, Martin
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Šalamon, Tomáš
Opponents: Svatoš, Oleg
Thesis language: Česky
Abstract:
Práce poskytuje přehled o virálním marketingu a díky němu čtenář může zjistit, zda by pro něj mohl být virální marketing (v jakékoliv podobě) tou správnou cestou. Je popsán proces, kterým se lze nechat inspirovat při realizaci virální kampaně. Práce zahrnuje analýzu konkrétního virálního webového projektu. Cílem práce je vytvořit rozdělení jednotlivých složek virálního marketingu, stanovit předpoklady, které by měly být splněny, aby byl virální marketing úspěšný, navrhnout, jak využít v oblasti virálního marketingu sociální síť Facebook a zhodnotit jednotlivé složky této služby pro možnosti propagace, provést analýzu vlastních virálních projektů a zmapovat klíčové faktory jejich úspěchu. Hlavní přínosem práce je poskytnutí základních informací o virálním marketingu, získání přehledu využití služby Facebook pro virální marketing a v analýze spuštěných virálních aplikací a z nich plynoucích poznátků.
Keywords: média; marketing; buzz; viral; facebook; word-of-mouth; guerrilla marketing; buzzmarketing; virální marketing
Thesis title: Viral marketing on the Internet
Author: Štverák, Martin
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Šalamon, Tomáš
Opponents: Svatoš, Oleg
Thesis language: Česky
Abstract:
Thesis provides an overview of viral marketing. It describes the process by which you can be inspired to implement viral campaign. The thesis includes analysis of specific viral Web project. The aim of this thesis is to create a breakdown of the various components of viral marketing, to establish conditions that should be satisfied for the viral marketing to success, suggesting how to use viral marketing on social network Facebook and evaluate the various components of this service for the promotion possibilities, to analyze own viral projects and map out the key factors for their success. The main benefit of the thesis is to provide basic information about viral marketing, an overview of the use of Facebook services for viral marketing and viral analysis of running applications and their resulting knowledge.
Keywords: media; marketing; buzz; viral; facebook; word-of-mouth marketing; guerrilla marketing; buzzmarketing; viral marketing

Information about study

Study programme: Aplikovaná informatika/Informační systémy a technologie
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Informatics and Statistics
Department: Department of Information Technologies

Information on submission and defense

Date of assignment: 26. 6. 2008
Date of submission: 26. 1. 2009
Date of defense: 9. 2. 2010
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/14113/podrobnosti

Files for download

    Last update: