Analysis of the organizational culture SEAFOOD s.r.o

Thesis title: Analýza organizační kultury společnosti SEAFOOD s.r.o
Author: Lyras, Ewgeniya
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Surynek, Alois
Opponents: Králová, Tereza
Thesis language: Česky
Abstract:
Cílem dané diplomové práce je analyzovat organizační kulturu společnosti SEAFOOD s.r.o. a navrhnout soubor opatření který by přispěl k posílení organizační kultury dané společnosti. Před zahájením výzkumu byl prostudován odpovídající teoretický materiál a stanoveny hypotézy. Hlavním teoretickým východiskem v dané diplomové práce je teorie E.H. Scheina. Během práce byly diskutované jak příznivé dopady kultury, tak i její omezující stránky. Byla také zmíněna problematika souvislosti mezi charakteristikami a vlastnostmi jedince a jeho pracovním zařazením. Po provedení výzkumu, který se skládal s písemního dotazování zaměstnanců společnosti, řízených rozhovorů s některými manažery a pozorování, byl udělán závěr popisující stávající úroveň, problémy a silné strany kultury SEAFOOD s.r.o. Po závěru byl navrhnut určitý soubor opatření, který by měl směřovat na zesílení organizační kultury společnosti a přispět k vyšší úrovni identifikace zaměstnanců se společnosti SEAFOOD s.r.o.
Keywords: identita; kultura; organizace
Thesis title: Analysis of the organizational culture SEAFOOD s.r.o
Author: Lyras, Ewgeniya
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Surynek, Alois
Opponents: Králová, Tereza
Thesis language: Česky
Abstract:
The aim of the thesis is to analyze the organizational culture of the company SEAFOOD Ltd. and propose a set of measures which would contribute to strengthening the organizational culture of the company. Before starting the research the theoretical materials were investigated and hypotheses were set. The main theoretical basis in this thesis is the theory of E.H. Schein. During the work there were discussed as positive impacts of the organizational culture, as well as its restrictive side. In this work was also mentioned the issue of connection between the individual characteristics and qualities of the individual and his working career. After carrying out research, which consisted of writing surveys filled by company employees, guided interviews with some managers and observations, the conclusion about the current level, the problems and the strong sides of the organizational culture SEAFOOD Ltd. was made. After the conclusion there was suggested a set of actions which should lead to the strengthening of the organizational culture of the company and contribute to a higher level of identification of the company's employees with SEAFOOD Ltd.
Keywords: culture; identity; organization

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Managerial Psychology and Sociology

Information on submission and defense

Date of assignment: 5. 1. 2010
Date of submission: 30. 4. 2010
Date of defense: 25. 5. 2010
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/24024/podrobnosti

Files for download

    Last update: