Japanese gastronomy as a part of tradition of nation

Thesis title: Japonská gastronomie jako součást kulturní tradice národa
Author: Stachová, Pavlína
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Valentová, Jana
Thesis language: Česky
Abstract:
V první kapitole je nastíněna historie Japonska od dávných dob až po současnost. V druhé kapitole je charakterizován vnitrostátní ruch Japonska. Třetí kapitola je věnována japonskému jídlu a jeho typickým rysům. Představuje nejběžnější japonské pokrmy a také nápoje, včetně jídel typických pro nejrůznější svátky. Pojednává také o stravovacích návycích a způsobu stolování v Japonsku. Čtvrtá kapitola je věnována regionálním specialitám a jejich významu v japonské gastronomii.
Keywords: národní kuchyně; Japonsko; japonská gastronomie
Thesis title: Japanese gastronomy as a part of tradition of nation
Author: Stachová, Pavlína
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Valentová, Jana
Thesis language: Česky
Abstract:
The first chapter briefly describes Japanese history. The second chapter is focusing on domestic tourism. The third chapter characterizes Japanese food and the tradition dishes. It also focuses on Japanese way of eating and manners, which are connected with eating. The fourth chapter presents Japanese regional specialities and their role in the Japanese gastronomy.
Keywords: national cuisine; Japan; Japanese gastronomy

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Tourism

Information on submission and defense

Date of assignment: 10. 11. 2009
Date of submission: 15. 5. 2010
Date of defense: 24. 5. 2010
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/22825/podrobnosti

Files for download

    Last update: