The Importance of Regional Gastronomy in South Bohemia

Thesis title: Význam regionální gastronomie v jižních Čechách
Author: Mužíková, Jana
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Zábranská, Hana
Thesis language: Česky
Abstract:
Práce se zabývá gastronomií v cestovním ruchu se zvláštním zaměřením na turistický region jižní Čechy. Zaměřuje se především na typické jihočeské pokrmy, významné regionální potravinářské firmy a na místní gastronomické akce. Praktická část analyzuje současný stav nabídky regionální gastronomie a povědomí místních obyvatel o jihočeské kuchyni.
Keywords: cestovní ruch; gastronomie; jižní Čechy
Thesis title: The Importance of Regional Gastronomy in South Bohemia
Author: Mužíková, Jana
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Zábranská, Hana
Thesis language: Česky
Abstract:
This thesis deals with the topic of gastronomy in the tourism industry in the region of South Bohemia, Czech Republic. It focuses mainly on regional meals, major food industry companies in the region and on local gastronomic events. The final part tries to analyze the offer of regional gastronomy and the awareness of local inhabitants about South Bohemia cuisine.
Keywords: tourism industry; gastronomy; South Bohemia

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Tourism

Information on submission and defense

Date of assignment: 29. 9. 2009
Date of submission: 15. 5. 2010
Date of defense: 21. 6. 2010
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/21654/podrobnosti

Files for download

    Last update: