Franchising as a method of entering the market
Thesis title: | Franchising jako metoda vstupu na trh |
---|---|
Author: | Bártová, Petra |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Turnerová, Lenka |
Opponents: | Khelerová, Vladimíra |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Tato bakalářská práce se zabývá tématem "franchisingu jako metody vstupu na trh". Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V první části popisuji základní principy fungování franchisingu, postavení franchisora a franchisanta a také výhody a nevýhody, které plynou pro obě strany ze vzájemné spolupráce. Dále se věnuji významu franchisingu ve světě i v rámci České republiky. Praktická část pojednává o využití franchisingu na příkladu sítě restaurací Švejk restaurant. |
Keywords: | Švejk restaurant; Výhody a nevýhody franchisingu; Franchising |
Thesis title: | Franchising as a method of entering the market |
---|---|
Author: | Bártová, Petra |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Turnerová, Lenka |
Opponents: | Khelerová, Vladimíra |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | This bachelor thesis deals with franchising as a method of entering the market. My work is divided into theoretical and practical part. In the first part I describe the essential principals of functioning every franchising system. I explain the mutual relationship between franchisor and franchisee and also advantages and disadvantages for both of them. As a next part I mention the importance of using franchising in the world and also in the Czech Republic. Practical part deals with concrete usage of franchising in a system of restaurants known as "Švejk restaurant". |
Keywords: | Švejk restaurant ; Advantages and disadvantages of franchising; Franchising |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Retailing and Commercial Communications |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 10. 11. 2009 |
---|---|
Date of submission: | 30. 6. 2010 |
Date of defense: | 29. 6. 2010 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/22826/podrobnosti |