Factors of localization of brewing industry
Thesis title: | Lokalizační faktory pivovarnického průmyslu |
---|---|
Author: | Kadeřávková, Marcela |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Damborský, Milan |
Opponents: | Krejčová, Nikola |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Tato diplomová práce je zaměřena na určení základních lokalizačních faktorů pivovarnického průmyslu v České republice. Pivo je tradičně nedílnou součástí české kultury. Cílem práce je určit klíčové faktory lokalizace, analyzovat je a zhodnotit jejich vliv na prostorové rozložení pivovarnického průmyslu v České republice. Práce je rozdělena do čtyř částí. Část první uvádí základní teoretické poznatky o lokalizaci. Část druhá shrnuje důležitá fakta o pivovarnickém průmyslu včetně jeho historie, procesu výroby a základních statistik potravinářského, nápojového a pivovarnického průmyslu. Třetí část se věnuje prostorovému rozložení pivovarnického průmyslu v České republice. Čtvrtá část pak analyzuje a hodnotí význam jednotlivých lokalizačních faktorů. Výsledky jsou shrnuty v závěru. |
Keywords: | lokalizace; lokalizační faktory; pivovarnický průmysl |
Thesis title: | Factors of localization of brewing industry |
---|---|
Author: | Kadeřávková, Marcela |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Damborský, Milan |
Opponents: | Krejčová, Nikola |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | This thesis is focused on definition of basic factors of localization of brewing industry in Czech Republic. Traditionally, beer is the part of Czech culture. The aim of this thesis is to identify main factors of localization, to analyze them and to evaluate their influence on spatial distribution of brewing industry in Czech Republic. Thesis is divided into four parts. The first part is focused on summary of basic theoretical knowledge of localization. The second part summarizes important facts about beer including history, production process and basic statistics of food and beverage and brewing industry. The third part analyzes spatial distribution of brewing industry in Czech Republic. The fourth part is focused on analysis and evaluation of the importance of factors of localization. In the end of thesis are summarized the results. |
Keywords: | factors of localization; localization; brewing industry |
Information about study
Study programme: | Ekonomie a hospodářská správa/Regionální studia |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Economics |
Department: | Department of Regional Studies |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 10. 6. 2010 |
---|---|
Date of submission: | 11. 9. 2010 |
Date of defense: | 25. 1. 2011 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/26804/podrobnosti |