Specifics of the Basque gastronomy

Thesis title: Specifika gastronomie Baskicka
Author: Sojáková, Tereza
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Netková, Jarmila
Thesis language: Česky
Abstract:
Tématem bakalářské práce je baskická gastronomie a její specifika v širším kontextu cestovního ruchu. V úvodu je zmíněn a zdůvodněn význam gastronomie pro cestovní ruch. Hlavní část práce se pak zaměřuje na region Baskicko a jeho gastronomii. Pozornost je také věnována marketingovému zpracování a propagaci baskické gastronomie. Závěrečnou součástí práce je průzkum, zda region Baskicko figuruje jako destinace cestovního ruchu v nabídce českých cestovních kanceláří.
Keywords: Baskicko; cestovní ruch; gastronomie
Thesis title: Specifics of the Basque gastronomy
Author: Sojáková, Tereza
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Netková, Jarmila
Thesis language: Česky
Abstract:
The topic of this Bachelor's work is Basque gastronomy, specifically in the wider context of tourism. The introductory chapters examine the importance of gastronomy for tourism. The main part of the text provides a detailed treatment of the Basque region and its gastronomy. The marketing and propagation of Basque gastronomy is analysed here with great attention to detail. The final section of the work depicts the Basque region as tourist destination for Czech travel agencies.
Keywords: tourism; Gastronomy; Basque Country

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Tourism

Information on submission and defense

Date of assignment: 8. 3. 2010
Date of submission: 5. 12. 2010
Date of defense: 10. 1. 2011
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/25536/podrobnosti

Files for download

    Last update: