Marketing strategy of Potrefená husa restaurants
Thesis title: | Marketingová strategie restaurací Potrefená Husa |
---|---|
Author: | Krejčíková, Lenka |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Král, Petr |
Opponents: | Bockstefel, Jan |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Tato bakalářská práce se zabývá marketingovou strategií restaurace Potrefená husa Resslova patřící do franchisingové sítě Pivovarů Staropramen. Cílem této bakalářské práce je navržení nové marketingové strategie restaurace Potrefená husa Resslova na základě analýzy současného marketingového prostředí a opírající se o výsledky provedeného dotazníku zaměřeného na typologii zákazníka. Jako doplněk těchto výsledků poslouží navíc analýza marketingové kampaně na internetovém portálu Slevomat.cz Teoretická část práce popisuje nejprve franchising, jeho výhody a nevýhody a postavení ve světě, dále strategický marketingový proces a marketingový výzkum. V praktické části se čtenář dozví informace o Pivovarech Staropramen a jejich konceptu Potrefená husa. Následující část je zaměřena na představení konkrétní restaurace Potrefená husa Resslova a věnuje se jejímu současnému marketingovému prostředí, které společně s provedeným dotazníkem ústí ve SWOT analýzu. Závěr práce se věnuje navržení nové marketingové strategie. |
Keywords: | Pivovary Staropramen; franchising; Potrefená husa |
Thesis title: | Marketing strategy of Potrefená husa restaurants |
---|---|
Author: | Krejčíková, Lenka |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Král, Petr |
Opponents: | Bockstefel, Jan |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | This thesis focuses on the marketing strategy of Potrefená husa Resslova restaurant as a part of the franchise chain of Pivovary Staropramen. The aim of this thesis is to suggest a new marketing strategy of this restaurant based on the analysis of the current marketing environment and the results of the consumer's typology questionnaire. The new strategy also results from the analysis of the marketing campaign on Slevomat.cz. The teoretical part of this thesis describes advantages and disadvatages of franchising and its positon in the world and is followed by the marketing strategic process and marketing research. The practical part informs about Pivovary Staropramen and its franchising concept Potrefená husa. Afterwards the thesis tells about the marketing environment of Potrefená husa Resslova and together with the consumer's typology questionnaire creates a SWOT analysis. The end of the thesis includes a new marketing strategy. |
Keywords: | marketing strategy; Pivovary Staropramen; Potrefená husa restaurant |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of International Business |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 14. 12. 2010 |
---|---|
Date of submission: | 15. 5. 2011 |
Date of defense: | 26. 5. 2011 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/29492/podrobnosti |