Analysis of catering establishments in the Tesin Silesia region

Thesis title: Analýza sítě pohostinských zařízení v oblasti Těšínské Slezsko
Author: Wawroszová, Pavlína
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Zábranská, Hana
Thesis language: Česky
Abstract:
Práce se zabývá stravovacími službami v pohostinských zařízeních podél zvolených turistických tras v Těšínském Slezsku se zaměřením na oblast Těšínských Beskyd. Je rozdělena do čtyř kapitol. První z nich popisuje stravování jako základní službu cestovního ruchu, věnuje se jeho rozdělení, funkcím a formám. Druhá kapitola charakterizuje region Těšínské Slezsko v rámci cestovního ruchu, přibližuje jak jeho historii, tak i současné atraktivity území. V části praktické je analyzována síť pohostinských provozoven z hlediska počtu a kategorie podél zvolených turistických tras. K podrobnějšímu popisu a srovnání jsou zvoleny tři turistické chaty. Poslední kapitola je založena na terénním průzkumu kvality poskytovaných služeb ve zvolených chatách metodou subjektivního hodnocení.
Keywords: stravovací služby; Těšínské Beskydy; turistická chata
Thesis title: Analysis of catering establishments in the Tesin Silesia region
Author: Wawroszová, Pavlína
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Mlejnková, Lena
Opponents: Zábranská, Hana
Thesis language: Česky
Abstract:
This work covers catering services in hospitality facilities along chosen tourist paths in Tesin Silesia, centring on the Tesin Beskydy mountain region. It is divided into four chapters. The first of these describes catering as a basic service in tourism; it dwells on its classification, functions and forms. The second chapter characterizes tourism in the Tesin Silesia region, goes into the history of the area and also discusses current activities in the locality. The practical part analyses a network of catering premises along the chosen tourist paths from the point of view of number and category. Three tourist lodges were chosen for more a more detailed description and for comparison. The last chapter is based on terrain work, examining the quality of services rendered in chosen lodges using the subjective evaluation method
Keywords: tourist lodge; Tesin Beskydy; catering services

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Tourism

Information on submission and defense

Date of assignment: 26. 10. 2010
Date of submission: 15. 5. 2011
Date of defense: 26. 5. 2011
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/28466/podrobnosti

Files for download

    Last update: