Analysis of catering establishments in the Tesin Silesia region
Thesis title: | Analýza sítě pohostinských zařízení v oblasti Těšínské Slezsko |
---|---|
Author: | Wawroszová, Pavlína |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Zábranská, Hana |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Práce se zabývá stravovacími službami v pohostinských zařízeních podél zvolených turistických tras v Těšínském Slezsku se zaměřením na oblast Těšínských Beskyd. Je rozdělena do čtyř kapitol. První z nich popisuje stravování jako základní službu cestovního ruchu, věnuje se jeho rozdělení, funkcím a formám. Druhá kapitola charakterizuje region Těšínské Slezsko v rámci cestovního ruchu, přibližuje jak jeho historii, tak i současné atraktivity území. V části praktické je analyzována síť pohostinských provozoven z hlediska počtu a kategorie podél zvolených turistických tras. K podrobnějšímu popisu a srovnání jsou zvoleny tři turistické chaty. Poslední kapitola je založena na terénním průzkumu kvality poskytovaných služeb ve zvolených chatách metodou subjektivního hodnocení. |
Keywords: | stravovací služby; Těšínské Beskydy; turistická chata |
Thesis title: | Analysis of catering establishments in the Tesin Silesia region |
---|---|
Author: | Wawroszová, Pavlína |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Zábranská, Hana |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | This work covers catering services in hospitality facilities along chosen tourist paths in Tesin Silesia, centring on the Tesin Beskydy mountain region. It is divided into four chapters. The first of these describes catering as a basic service in tourism; it dwells on its classification, functions and forms. The second chapter characterizes tourism in the Tesin Silesia region, goes into the history of the area and also discusses current activities in the locality. The practical part analyses a network of catering premises along the chosen tourist paths from the point of view of number and category. Three tourist lodges were chosen for more a more detailed description and for comparison. The last chapter is based on terrain work, examining the quality of services rendered in chosen lodges using the subjective evaluation method |
Keywords: | tourist lodge; Tesin Beskydy; catering services |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 26. 10. 2010 |
---|---|
Date of submission: | 15. 5. 2011 |
Date of defense: | 26. 5. 2011 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/28466/podrobnosti |