Franchising as a method of entering the market

Thesis title: Franchising jako metoda vstupu na trh
Author: Šťastná, Eva
Thesis type: Bakalářská práce
Supervisor: Turnerová, Lenka
Opponents: Krajča, Jiří
Thesis language: Česky
Abstract:
Cílem mé práce je analyzovat možnosti financování franchisingu v České republice. První polovina práce je stručným úvodem do samotné problematiky franchisingu. Dále je vyhodnocena současná situace franchisových konceptů na českém trhu. Stěžejní část práce tvoří samotná analýza jednotlivých možností financování. Pro názornost jsou všechny způsoby představeny na konkrétním příkladu franchisového konceptu Český grunt.
Keywords: franchisa; Český grunt; Evropské strukturální fondy; franšízing; franchising; factoring; franšíza; financování
Thesis title: Franchising as a method of entering the market
Author: Šťastná, Eva
Thesis type: Bachelor thesis
Supervisor: Turnerová, Lenka
Opponents: Krajča, Jiří
Thesis language: Česky
Abstract:
The aim of this bachelor thesis is to analyse options of financing franchising in the Czech Republic. The first part is focused on franchising in global perspective. Then the actual situation in the czech franchising market is evaluated. The main part is devoted to the particular ways of financing franchising and afterwards the methods are implemented to the czech franchise business Český grunt.
Keywords: financing; franchise; Český grunt; European structural funds; franchising; factoring

Information about study

Study programme: Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod
Type of study programme: Bakalářský studijní program
Assigned degree: Bc.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of International Relations
Department: Department of Retailing and Commercial Communications

Information on submission and defense

Date of assignment: 15. 12. 2010
Date of submission: 30. 6. 2011
Date of defense: 25. 5. 2011
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/29521/podrobnosti

Files for download

    Last update: