Relationship of demand for old Czech gastronomy and offer of chosen restaurant
Thesis title: | Vzájemný vztah poptávky po staročeské gastronomii a nabídky vybrané restaurace |
---|---|
Author: | Heroutová, Kateřina |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Valentová, Jana |
Opponents: | Dragula, Ladislav |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Práce detailně definuje historii a charakteristiku české gastronomie, která se v současné době dostává do ústraní kvůli trendu zdravého životního stylu. Každá ze dvou tržních stran je analyzována samostatně a v závěru jsou tyto výsledky porovnány. Poptávka byla monitorována pomocí dotazníků, které byly distribuovány v restauraci rezidentní i zahraniční klientele. Výsledky analýzy poptávky byly předány provoznímu restaurace, na základě kterých budou pravděpodobně přijata rozhodnutí o budoucích změnách. Na druhé straně je provozní analýza hodnotící stranu nabídky a zaměřující se především na marketingovou strategii provozovny a její nabídku. |
Keywords: | gastronomie; restaurace; česká |
Thesis title: | Relationship of demand for old Czech gastronomy and offer of chosen restaurant |
---|---|
Author: | Heroutová, Kateřina |
Thesis type: | Bachelor thesis |
Supervisor: | Valentová, Jana |
Opponents: | Dragula, Ladislav |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | This work defines the history and characteristic of Czech gastronomy in detail which is put aside by nowadays worldwide trend of healthy lifestyle. The both sides of the market are analysed individually and the results are compared in the conclusion. The demand was analysed by questionnaires which were distributed in the restaurant and filled in by the residents and the foreigners. The results of demand analysis were presented to the operational manager of the restaurant. On the basis of these results, restaurant managers can make a decision about potentional changes. The Process test explore the offer of the restaurant and is focused on the marketing strategy of the outlet and its offer. |
Keywords: | restaurant; Czech; gastronomy |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Cestovní ruch a regionální rozvoj |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 21. 2. 2011 |
---|---|
Date of submission: | 15. 5. 2011 |
Date of defense: | 23. 5. 2011 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/30549/podrobnosti |