Specificity of Czech Economic Transformation

Thesis title: Specificity of Czech Economic Transformation
Author: Haberle, Ondřej
Thesis type: Diploma thesis
Supervisor: Nečadová, Marta
Opponents: Breňová, Lubomíra
Thesis language: English
Abstract:
The aim of this thesis is to describe the economic transformation in Czech Republic in 1990-1997 with accent on difference between transformation process in Czech Republic and other transition countries. Theoretical part is based on the description of the model of centrally planned economy and transformation theory. Practical part discuss macroeconomy a microeconomy measures of economic transformation.
Keywords: liberalization; economic transformation; privatization; restructuralization; stabilization; centrally planned economy
Thesis title: Specifika české transformace
Author: Haberle, Ondřej
Thesis type: Diplomová práce
Supervisor: Nečadová, Marta
Opponents: Breňová, Lubomíra
Thesis language: English
Abstract:
Diplomová práce se soustřeďuje na popis ekonomické transformace v letech 1990-1997 v České republice. Důraz je kladen na rozdílností transformačního procesu v ČR oproti jiným tranzitivním státům. Teoretická část se věnuje konceptu centrálně plánované ekonomiky a teorii ekonomické transformace. Praktická část popisuje vlastní průběh transformace v makroekonomické a mikroekonomické rovině.
Keywords: stabilizace; transformace; privatizace; restrukturalizace; centrálně plánovaná ekonomika; liberalizace

Information about study

Study programme: Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management
Type of study programme: Magisterský studijní program
Assigned degree: Ing.
Institutions assigning academic degree: Vysoká škola ekonomická v Praze
Faculty: Faculty of Business Administration
Department: Department of Microeconomics

Information on submission and defense

Date of assignment: 13. 10. 2010
Date of submission: 4. 5. 2011
Date of defense: 8. 6. 2011
Identifier in the InSIS system: https://insis.vse.cz/zp/28793/podrobnosti

Files for download

    Last update: