Foundation of a restaurant as a part of business chain
Thesis title: | Založení gastronomické provozovny jako součást řetězce |
---|---|
Author: | Pilařová, Jana |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Petrů, Zdenka |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | V první kapitole teoretické části je popsán význam a obsah podnikatelského plánu, jsou zde vysvětleny jeho jednotlivé části. Druhá kapitola teoretické části se zaměřuje na nabídku piva jako atraktivitu cestovního ruchu, zde se práce věnuje historii a současnému stavu pivovarnictví v České republice, vývoji spotřeby piva na našem území, ale také vysvětlení piva jako motivu v cestovním ruchu. Poslední kapitola teoretické části se zabývá postavením řetězců v české gastronomii, současně stručně popisuje situaci a vývoj v oblasti franchisingových společností v ČR. Praktická část práce obsahuje vypracovaný podnikatelský plán, který se týká založení pobočky pivních barů The PUB ve městě Děčín. |
Keywords: | stravovací služby; franchising; podnikatelský plán; pivovarnictví; řetězce v gastronomii |
Thesis title: | Foundation of a restaurant as a part of business chain |
---|---|
Author: | Pilařová, Jana |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Mlejnková, Lena |
Opponents: | Petrů, Zdenka |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | In the first chapter of the theoretical part the importance and content of business plan are described, particular sections of the plan are interpreted here. The second chapter is dedicated to the supply of beer in the field of tourism; the thesis is focusing on the history and the present situation of brewery in the Czech Republic, also the development of beer consumption and beer as an incentive in tourism is described here. The last chapter of the theoretical part deals with the situation of business chains in czech gastronomy and the situation and development in the area of franchise businesses in the Czech Republic. The practical part consists of self-created business plan concerning the foundation of a restaurant within The PUB franchising concept. |
Keywords: | business chains; business plan; gastronomy; brewery; franchising |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Tourism |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 2. 6. 2010 |
---|---|
Date of submission: | 15. 12. 2010 |
Date of defense: | 8. 6. 2011 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/26701/podrobnosti |