-
Thesis title: | Franšízink jako metoda vstupu na trh |
---|---|
Author: | Píšťková, Petra |
Thesis type: | Bakalářská práce |
Supervisor: | Kohlová, Lenka |
Opponents: | Vohralík, Michal |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Práce popisuje podstatu franchisingu, předpoklady jeho úspěšného fungování a jeho přednosti a nedostatky jak pro franchisory, tak pro franchisanty. Dále je zde popsáno, jak probíhá tvorba franchisingového souboru, a jsou analyzovány nezbytné náležitosti franchisingového podnikání, tj. franchisingová smlouva a manuál. Především je zde však zhodnocen a analyzován franchisingový koncept společnosti EURECA SHOPS s.r.o., která provozuje v ČR síť prodejen pečiva a rychlého občerstvení PANERIA a od roku 2001 poskytuje své know-how i na základě franchisy. |
Keywords: | koncept Paneria; tvorba franchisingového souboru; franchising |
Information about study
Study programme: | Mezinárodní ekonomické vztahy/Mezinárodní obchod |
---|---|
Type of study programme: | Bakalářský studijní program |
Assigned degree: | Bc. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of International Relations |
Department: | Department of Retailing and Commercial Communications |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 15. 5. 2007 |
---|---|
Date of submission: | 15. 5. 2007 |
Date of defense: | 6. 6. 2007 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/5572/podrobnosti |