Strategy of a franchising chain demostrated on The PUB
Thesis title: | Strategie franchisingového řetězce na příkladu The PUB |
---|---|
Author: | Šampalík, Martin |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Hartman, Ladislav |
Opponents: | Janka, Daniel |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Tato diplomová práce je zaměřená na zajímavou a dynamicky se rozvíjející formu podnikání, která se nazývá franchising. Pro účely přiblížení této formy podnikání byla vybrána ryze česká firma The PUB Franchising, s.r.o., která se zabývá budováním gastronomického franchisingového konceptu The PUB Pilsner Unique Bar. Diplomová práce nejen osvětluje franchisingové podnikání jako takové, ale analyzuje a navrhuje strategii, která má usnadnit budoucí rozvoj konceptu The PUB nejen v České Republice, ale i v zahraničí. V rámci této analýzy využívá nástrojů SWOT analýzy firmy a zaměřuje se na analýzu marketingových nástrojů firmy. Cílem práce je navržení konkrétních opatření, která pozitivně ovlivní franchisingové podnikání této vybrané společnosti. |
Keywords: | gastronomie; řetězec; franchising; strategie |
Thesis title: | Strategy of a franchising chain demostrated on The PUB |
---|---|
Author: | Šampalík, Martin |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Hartman, Ladislav |
Opponents: | Janka, Daniel |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | This thesis is focused on an interesting and dynamic form of business, called franchising. For the purpose of explanation of this form of business purely Czech company The PUB Franchising s.r.o. has been selected. This company is the owner of the gastronomic franching concept The PUB Pilsner Unique Bar. This thesis not only illuminates the franchising business as such, but analyzes and proposes a strategy to facilitate the future development of the concept The PUB in the Czech Republic but also abroad. The analysis uses tools such as the SWOT analysis and focuses on the analysis of marketing tools used in the company. The aim of this thesis is to propose concrete measures to positively affect franchise business of selected company. |
Keywords: | franchising; strategie ; gastronomie; chain |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Business Administration |
Department: | Department of Management |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 20. 5. 2011 |
---|---|
Date of submission: | 25. 8. 2011 |
Date of defense: | 20. 9. 2011 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/32123/podrobnosti |