Gastronomy Marketing
Thesis title: | Marketing v gastronomii |
---|---|
Author: | Kravchuk, Alina |
Thesis type: | Diplomová práce |
Supervisor: | Vávra, Oldřich |
Opponents: | Karlíček, Miroslav |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | Cílem diplomové práce je zjistit současný stav gastronomie v České republice, zejména využití marketingových nástrojů v oboru gastronomických služeb. Teoretická část se zabývá charakteristikou gastronomie, vymezením jednotlivých pojmů, formováním povědomí o gastronomii a jejím vývojem v čase. Specifikuje marketing gastronomických služeb a popisuje jednotlivé složky marketingového mixu. Též vymezuje služby společného stravování a základní předpisy pro gastronomické provozy. Analytická část popisuje vývoj české gastronomie, analyzuje jednotlivé marketingové nástroje v oboru gastronomických služeb, zabývá se významnými gastronomickými projekty, gastronomickými událostí a průvodci. Závěr shrnuje zjištěné poznatky a navrhuje základní východiska ke zlepšení stávající situace na trhu gastronomických služeb. |
Keywords: | marketing; hostinské služby; restaurace; gastronomie |
Thesis title: | Gastronomy Marketing |
---|---|
Author: | Kravchuk, Alina |
Thesis type: | Diploma thesis |
Supervisor: | Vávra, Oldřich |
Opponents: | Karlíček, Miroslav |
Thesis language: | Česky |
Abstract: | The aim of this thesis is to determine the current situation of gastronomy in the Czech Republic, in particular the use of marketing tools in the field of gastronomic services. The theoretical part deals with the characteristics of gastronomy, the definition of terms, the awareness of the formation of gastronomy and its evolution in time. Specifies marketing, gastronomic services and describes the various components of the marketing mix. It also defines the services of caterers and basic regulations for gastronomic operation. The analytical part describes the czech gastronomy development, analyzes individual marketing tool in the field of gastronomic services and the major gastro projects, events and culinary guides. The conclusion summarizes lessons learned and proposes the basic starting points to improve the current situation on the catering services market. |
Keywords: | hospitality services; restaurant; marketing; gastronomy |
Information about study
Study programme: | Ekonomika a management/Podniková ekonomika a management |
---|---|
Type of study programme: | Magisterský studijní program |
Assigned degree: | Ing. |
Institutions assigning academic degree: | Vysoká škola ekonomická v Praze |
Faculty: | Faculty of Business Administration |
Department: | Department of Marketing |
Information on submission and defense
Date of assignment: | 20. 6. 2011 |
---|---|
Date of submission: | 21. 12. 2011 |
Date of defense: | 9. 2. 2012 |
Identifier in the InSIS system: | https://insis.vse.cz/zp/35238/podrobnosti |